dinsdag 9 juni 2009

WHOLE EARTH DEELT EERSTE PROEFPAKKETTEN GROOTSTE PROEFPANEL VAN NEDERLAND UIT:

WHOLE EARTH DEELT EERSTE PROEFPAKKETTEN GROOTSTE PROEFPANEL VAN NEDERLAND UIT:

CHEFKOK CASPAR BÜRGI OVERHANDIGT EERSTE PAKKET



Utrecht, 9 juni 2009 – Vandaag zijn de eerste proefpakketten verstuurd naar 1600 Whole Earth ambassadeurs. Chefkok Caspar Bürgi reikte het allereerste Whole Earth-proefpakket uit aan de proefpanelambassadeur uit Zandvoort. Bürgi zelf is door Biologica benoemd tot ambassadeur van organic eten in Nederland en een groot voorstander van organic. Caspar is bekend van verschillende kookprogramma's op televisie.



Whole Earth, een klein merk met een groot idee, wil heel Nederland overtuigen van zijn ongelooflijk lekkere producten, die ook nog eens organic zijn. Proeven is geloven. Daarom kwam Whole Earth met een groot idee: het oprichten van het grootste proefpanel van Nederland. Van Adorp tot Zundert, in elke plaats een Whole Earth ambassadeur, dat is de doelstelling. Whole Earth is op de goede weg. Het proefpanel bestaat reeds uit 11.300 leden, verspreid over meer dan de helft van alle plaatsen in Nederland. Liefhebbers van organic kunnen zich nog steeds inschrijven voor het grootste proefpanel van Nederland via www.proefpanel.nl.



Voorkeur voor organic

Dat zoveel mensen deel willen uitmaken van het Whole Earth proefpanel komt niet helemaal onverwachts: steeds meer Nederlanders gaan namelijk voor organic. Zo zijn de consumentenbestedingen aan organic voeding in Nederland in 2008 gegroeid met 12,4 procent. Hiermee groeit de organic omzet harder dan de totale omzet aan voeding. Ook sterrenkoks gaan voor organic: maar liefst tweederde van de sterren-restaurants in Nederland kookt zoveel mogelijk met organic ingrediënten. De koks kiezen niet voor organic vanwege het milieu of welzijn, maar vanwege de smaak van de producten en de goede kwaliteit.*



Het grootste proefpanel van Nederland

Organic blijkt vooral de dames te bekoren, bijna 90% van de proefpanelleden is vrouw. De meeste leden van het proefpanel wonen in Amsterdam, op de voet gevolgd door Rotterdam en Utrecht. Den Haag staat op de vierde plaats. Tweederde van de proefpanelleden is tussen de 25 en 45 jaar oud, blijkbaar spreekt organic die leeftijdscategorie erg aan. De leden van het grootste proefpanel van Nederland eten als ontbijt het liefst brood, gevolgd door yoghurt, een cracker, cornflakes en beschuit. Ze drinken het liefst alle soorten vruchtensap, gevolgd door water, al dan niet met bubbels en cola al dan niet light. Van de proefpanelleden gaat de meerderheid voor organic, waarvan 40% altijd voor organic gaat en 60% soms.

______________________________________________________________________________


Geen opmerkingen: