dinsdag 9 juni 2009

Villa Felderhof met Lulu Wang en Guus Meeuwis

Villa Felderhof met Lulu Wang en Guus Meeuwis



In Villa Felderhof aan de Côte d’Azur ontvangt gastheer Rik Felderhof deze week schrijfster Lulu Wang en zanger, tekstschrijver Guus Meeuwis.



Lulu Wang is opgegroeid in de angst van het oude China. Haar leven heeft ze in diverse boeken vastgelegd en geeft de lezer een blik in de geschiedenis van dit Oosterse land.

Lulu studeert af in de Engelse taal en Literatuur aan de Universiteit van Peking. Dat geeft haar de mogelijkheid te solliciteren naar een baan als docente aan de Universiteit van Maastricht. Vanaf dat moment neemt ze de pen zelf ter hand en schrijft diverse romans, waaronder Het Lelietheater, Het tedere kind, en Bedwelmd.

Met Oosterse penseel schildert ze woorden en maakt van elke zin poëzie. Haar succes rijkt tot ver over onze grenzen. De ontberingen in haar jeugd in communistisch China hebben haar beschadigd maar niet gebroken. Integendeel. Vrolijk trippelt ze door het Hollandse literaire landschap en nu ook – met parasol – in de tuin van Villa Felderhof.

Haar grootste drijfveer: meer begrip voor volkeren en een vreedzame samenleving te bewerkstelligen.



Guus Meeuwis weet met zijn eerlijke teksten menig hart te bespelen. De Brabantse troubadour ziet zijn nummers gestaag veranderen in goud en platina.

De Bourgondische genen hadden een sterk vertragende werking op zijn studies maar de gesjeesde student is met zijn stem cum laude geslaagd. Hij verovert radiostations, hitlijsten en concertzalen. Zijn eerste succes Het is een nacht schrijft hij voor zijn vriendin Valerie, met wie hij inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft. Tien jaar na zijn eerste optreden is hij nog steeds een gewild artiest.

Zijn laatste succes is een coverversie van André Hazes’ Geef mij je angst, waarmee hij bewijst dat hij niet meer weg te denken valt van de Nederlandse podia.





Onderstaand het overzicht van de gasten van de navolgende afleveringen, met data van eerste uitzending:

28 juli: Caroline de Bruijn en Rene Froger (eerder uitgezonden op 16.01.08)

4 augustus: Ronald Giphart en Erik Hulzebosch (eerder uitgezonden op 25.08.03)

11 augustus: Laetitia Griffith en Harm Edens (eerder uitgezonden op 09.09.04)

18 augustus: Marijke Helwegen en Xander de Buisonjé (eerder uitgezonden op 01.06.06)

25 augustus: Piet Römer en Yvonn Jaspers (eerder uitgezonden op 25.05.06)


Geen opmerkingen: