donderdag 11 juni 2009

DJ CHUCKIE IN STIJL OP FESTIVAL CLASSIQUE

DJ Chuckie zal tijdens Festival Classique in Den Haag draaien. House muziek staat haaks op klassieke muziek, toch heeft de AVRO de bekende Haagse DJ gevraagd een set te creëren waarbij zijn eigen stijl wordt gemixt met klassieke muziek. Chuckie was meteen enthousiast, temeer omdat hij graag naar klassieke muziek luistert. Chuckie zal op zaterdag 13 juni rond 21.30 uur acte de présènce geven op het podium op Het Plein.





De AVRO is als mediapartner en medeorganisator ook dit jaar weer prominent aanwezig op Festival Classique in Den Haag. Tussen 11 en 14 juni is de festivalprogrammering te volgen bij de AVRO op radio, televisie en internet.



Vanuit de Ridderzaal in Den Haag zullen aan de vooravond van Festival Classique de Klassieke Edisons uitgereikt worden. De AVRO brengt de uitreiking live op Nederland 2. Met optredens van onder andere Graindelavoix, Tatjana Vassiljeva, Danielle de Niese en Menahem Pressler. De presentatie is in handen van Hans van den Boom.



Van 10 tot en met 14 juni worden er dagelijks journaals verzorgd vanaf het festival, met hoogtepunten, interviews, sfeer en achtergronden.



Chantal Janzen presenteert op 12 juni het Hofvijverconcert. Die avond staat de Hofvijver in het teken van flamencodansers, ritme, vuur en passie. Het Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi gaat die avond namelijk op de Spaanse tour. Het concert staat garant voor spektakel met vlammende stukken uit Bizets Carmen maar er zijn ook meer ingetogen composities te beluisteren.



Op vrijdagochtend 12 juni presenteert Maartje van Weegen van 9.00 – 12.00 uur het populaire programma De Klassieken op Radio 4 vanuit het AVRO Festivalcafé. Daarna volgt het NK Nootschieten - in het programma Licht op 4 - onder leiding van Hans van den Boom. Bij beide uitzendingen is publiek van harte welkom.





Edison Klassiek Gala: AVRO 11 juni 20.50 uur Nederland 2

Hofvijverconcert: AVRO 12 juni 22.50 uur Nederland 2

Festival Classique Journaals: AVRO vanaf 10 juni t/m 13 juni Nederland 2



Voor alle andere AVRO- en festivalprogrammering kijkt u op www.avro.klassiek.nl

Geen opmerkingen: