donderdag 11 juni 2009

Anne Frank poseert voor kunstenaar in etalage Madame Tussauds

Op 12 juni is het tachtig jaar geleden dat Anne Frank werd geboren. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenaar Silvester Peperkamp in de etalage van Madame Tussauds, een olieverf portret schilderen van zijn blik op Anne Frank op tachtigjarige leeftijd. Tevens stelt hij een schilderij tentoon waarbij hij naar eigen inzicht Anne Frank op dertigjarige leeftijd heeft afgebeeld.



Het beeld van Anne Frank is in 1980 in de Tussauds Studio’s in Londen gemaakt op dezelfde wijze zoals de huidige beelden van Madame Tussauds gemaakt worden. In 1981 is dit beeld in Madame Tussauds onthuld waarbij ze in de loop der tijd in verschillende settings in de attractie te zien was. Tegenwoordig is ze in de ‘Grand Hall’ te zien in een klein kamertje, waar ze werkt aan haar beroemde dagboek.



Silvester Peperkamp (1956) startte met schilderen in 1993 en kreeg les van o.a. Peter Klashorst, Ernst Voss en Siert Dallinga. Zijn stijl is fel realistisch en hij staat bekend om zijn uitbundig kleurgebruik. Hij is werkzaam voor het nieuwe concept ‘The Flying Gallery’, voorheen Gallery Donkersloot.




Geen opmerkingen: