donderdag 11 juni 2009

Lauwersmeer Festival 20 juni Lauwersoog

20 juni zal het Lauwersmeer Festival voor het eerst plaats gaan vinden op de haven van Lauwersoog, om te vieren dat de provincies Groningen en Friesland 40 Jaar geleden samen het Lauwersmeer gebied realiseerden.

Tijdens dit geheel gratis muziekfestival, dat in samenwerking is met De Dag Van De Garnaal, zullen verschillende Groningse en Friese bands spelen, om ook de verbroedering tussen Groningse en Friese muzikanten tot uitdrukking te laten komen. Vele demonstraties, een braderie en kindervermaak zullen aanwezig zijn.
Meer informatie kunt u vinden op de site www.lauwersmeerfestival.nl

Vanaf 11.00 uur zaterdagmorgen zullen de volgende bands aantreden:

Audio Adam: Audio Adam maakt strakke popmuziek, die zich kenmerkt door dromerige composities en gedurfde arrangementen.

D-A-A-N: U mag ook voluit zeggen: De Altijd Aparte Nederlander. Apart is Leeuwarde Daniel Levy zeker, want de donkere onderstroom in zijn verder zo luchtige, bizarre, Nederlandstalige liedjes, houdt het spannend.

De Pompers: Rock en Lol, wereldberoemd in Oost-Groningen en bekend van hun hit Ganzediek

Florian Wolff:Florian Wolff's muziek laat je verlangen naar lange zomeravonden op het strand, op de dansvloer, of met je slippers op een houten vloer.

Pilatus Pas: Met een mengeling van Roots, Americana, Soul, Jazz en Blues zullen ze de temperatuur in Lauwersoog zeker een paar graden doen stijgen.

Krom de Bende: de band Krom de Bende staat bekend om de eigentijdse Groningse liedjes. De toegankelijke en humoristiche muziek wordt gecombineerd met ludiek cabaret.

The Hangouts: frontman Einte Bijlsma mag dan zingen als Mick, bewegen als Jagger en zelfs qua gelaat iets weghebben van de Rolling Stones zanger, The Hangouts maken eigen muziek met heel hun hart en ziel.

Geen opmerkingen: