donderdag 11 juni 2009

Yes-R en Sita verzorgen titelsong bioscoopfilm Sunshine Barry en de Discowormen

Foto: Sita met Belle Perez
Voor de animatiefilm Sunshine Barry en de Discowormen spreken Yes-R en Sita niet alleen de stemmen in, maar verzorgen zij ook samen de titelsong. Het nummer “Als de nacht valt” is speciaal voor de film geschreven en zal te horen zijn onder de aftiteling van de film. De opname van de bijbehorende videoclip, met beelden uit de film, vindt komende week plaats. Het nummer en de clip zullen eind juni in release gaan. De film is vanaf 30 juli in de bioscoop te zien.

Het is de eerste keer dat Yes-R en Sita samenwerken. Spikey Spike en Edwin de Groot hebben het nummer geproduceerd.

in Sunshine Barry en de Discowormen verzorgt Sita de stem van Gloria, de zangeres waar Barry een oogje op heeft. Yes-R is Tito de bassist van de band en Barry’s beste vriend. Naast de stemmen van Yes-R en Sita hoor je ook de stem van Jim Bakkum . Hij spreekt de stem van Barry in.



Sunshine Barry en de Discowormen

Het is niet makkelijk om Barry te zijn. Andere insecten in de achtertuin tonen wormen zoals Barry totaal geen respect. Zijn soort hoort immers onderaan de voedselketen. Barry’s vooruitzichten zijn een saai leven en een nog veel saaiere baan in een compostfabriek. Wanneer Barry in een doos een oude discoplaat van zijn vader vindt, verandert zijn leven helemaal. Vanaf het moment dat hij de beat van de muziek hoort, is hij verkocht. Barry weet meteen wat hem te doen staat: hij richt een discoband op en is vastbesloten een ster te worden, door de jaarlijkse talentenjacht te winnen.



Independent Films brengt Sunshine Barry en de Discowormen vanaf 30 juli uit in de Nederlandse bioscopen. “Als de nacht valt”zal eind juni digitaal in release gaan.

Geen opmerkingen: