vrijdag 13 maart 2009

Woonidee NL gaat woensdag 18 maart van start

Woonidee NL gaat woensdag 18 maart van start


Wonen blijft volop in de belangstelling staan en heel veel nieuws en primeurs, zowel voor binnen als voor buiten, zijn te bewonderen op Woonidee NL van 18 t/m 22 maart in de Jaarbeurs Utrecht. “Groen” is het thema en dat uit zich in aandacht voor zowel duurzaam wonen, duurzaam design als voor alles op het gebied van tuinen en buiten. Woonidee NL biedt de bezoekers een uitgebreid gratis programma met onder andere interieuradviezen, tuinadviezen, workshops, kookdemonstraties en twee unieke tentoonstellingen.

Minister Cramer van het Ministerie van VROM opent de beurs en tevens de unieke tentoonstelling over duurzaam design “Natuurlijk!” .
Minister Jacqueline Cramer opent tijdens een besloten persontbijt de beurs Woonidee NL en opent tevens de tentoonstelling “Natuurlijk!” over duurzaam design, wonen en bouwen. Hiermee onderstreept de bewindsvrouw dat duurzaam leven een belangrijke beweging is die steeds dichter bij de mensen komt te staan. De tentoonstelling laat zien hoe we kunnen leven en wonen met duurzame producten die mooi, hip, sexy en betaalbaar zijn. De nadruk ligt op design, wonen en bouwen.
Aan de tentoonstelling is een designwedstrijd gekoppeld waar iedereen aan kan meedoen met een jaar gratis groene stroom als hoofdprijs. Het vermelden waard is de inbreng van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht die als eindexamenproject tien spectaculaire ecologische kroonluchters aanlevert.

Groen 2
Tuinieren is aan een enorme opmars bezig. Die ontwikkeling is niet het privilege van de buitengebieden waar mensen over ruime tuinen kunnen beschikken. Ook in Vinexwijken en midden in de stad wordt getuinierd. Urban Gardening heet de trend waarbij balkonnen, dakterassen, mini-kassen en plantebakken het alternatief voor de plattelandstuin vormen.
Woonidee NL heeft een ‘groene’ hal gedecoreerd met hagen van Mobilane en een grote bomencollectie van het Plantagroencentrum van Joris Warmerdam. Hier staat een keur aan tuinprimeurs en een uitgebreid aanbod van produkten en diensten voor de tuinliefhebber. Veel nieuws op het gebied van tuinmeubelen, met primeurs van o.a. Piet Boon bij K&A, Marcel Wanders, Patricia Urquiola en Vincent van Duysen bij Jos de Groot. Jurgen Smit lanceert zijn nieuwe boek; “de Groene Tuin”. Voorbeeldtuinen, buitenkeukens, accessoires en meer dan tien tuinontwerpers die gratis adviesrondes houden.

Keuken & Koken
Keukens, keukenapparatuur en koken worden op Woonidee NL als onlosmakelijke eenheid gepresenteerd. Temidden van stands met de nieuwste en mooiste keukens staat een kookplein waar de hele dag door demonstraties, proeverijen, mini-workshops en cursussen worden gehouden. Wereldkampioen koken Toine Smulders geeft voor ATAG acte de présence en wordt bijgestaan door een reeks van getalenteerde collega’s. De echte kookbeleving wordt verder verrijkt met een biologisch mini-marktje met een aantal kraampjes met eerlijk en heerlijke produkten van eigen bodem. De nieuwste kookboeken zijn te vinden in de stand van De Kookboekhandel.

Luxury & Design
In het Luxury & Design paviljoen staan topdecorateurs, antiquairs en designers gebroederlijk naast elkaar. In de interactieve designpresentatie Dutch Design point, wordt het allernieuwste design gelanceerd. Zo nieuw dat het na Woonidee NL als primeur naar Milaan gaat! Hier ook de primeur van het eerste meubelontwerp van de beroemde schoenenontwerper Jan Jansen; de meest vrouwelijke langbenige tafel van Nederland “Hommage to Rubens”.
Beatrix Kleuver lanceert op Woonidee NL haar boek “Country Chic” op het Luxury Plein. Uniek is de tentoonstelling “Rolf Benz, 1964 – heden” een totaaloverzicht van deze toonaangevende designgigant, die alleen nog maar in Duitsland te zien is geweest.

Woonwinkels, slapen, baden en genieten
Behalve de bovenstaande themapaviljoens vindt de bezoeker op Woonidee NL een complete shopping experience met toonaangevende exposanten als Goossens Wonen, met een sanitairprimeur van Marc Overmars bij de Badkamer Discount, een kinderbedje van Maroeska Metz, met de nieuwste baden- slaap- en meubelcollecties en dat in alle woonstijlen, van country classic tot hip design.

Adviezen, workshops
Interactiviteit is hét kenmerk van Woonidee NL. De beurs is de plek om je gratis te laten adviseren door professionele stylisten, binnenhuisarchitecten en tuinontwerpers. Op het Adviesplein zijn de hele week tien adviseurs beschikbaar voor interieuradvies. In de “groene” hal staan o.a. in de stand van Dreamgarden tuinontwerpers tot de beschikking van het publiek. We raden de bezoekers aan om schetsen, plattegronden en foto’s mee te nemen. Op het workshopplein worden onder regie van LeukIdee Living doorlopend gratis acht verschillende creatieve workshops gegeven. De workshops duren ongeveer drie kwartier, inschrijven kan op het plein.

Kom & Win
Alle bezoekers van de voorjaarswoonbeurs Woonidee NL maken kans op mooie prijzen.
Bij binnenkomst ontvangt elke bezoeker een deelname formulier. Door het invullen van dit formulier en het inleveren bij de stand van de sponsor dingt de bezoeker mee naar een of meerdere prijzen, met als hoofdprijs een keukencheque ter waarde van €10000,- van Onze Keuken Studio.

Tijden, prijzen, hapje en drankje
Woensdag t/m vrijdag is Woonidee NL geopend van 11.00 tot 22.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.
Woonidee NL hanteert vriendelijke toegangsprijzen. Aan de kassa kosten toegangskaarten
€ 12,50, een avondkaart voor door de week kost € 7,50. In de voorverkoop over internet kosten de kaarten respectievelijk € 9,50 en € 6,50.
Op de beurs zijn twee terrassen gecreëerd waar de bezoeker de gelegenheid heeft om iets smakelijks te drinken en te eten.

Recessie & visie
Woonidee NL wordt tegen de heersende trend in een stuk groter en ook in de kwaliteit van de exposanten en in de interactiviteit van het beursprogramma wordt een grote stap voorwaarts gemaakt. Wat is de verklaring hiervoor? Beursorganisator Henriëtte Vrisekoop: “Er zijn verschillende redenen; mensen die geen uitzicht hebben op een snelle of gunstige verkoop van hun huis, kiezen er vaak voor om dan te blijven wonen. Maar dan wordt wel het huis even aangepakt. Verbouwen in plaats van verhuizen dus. Een andere reden is dat mensen in tijden van recessie terugvallen op hun basis. Dat zag je eind jaren tachtig en toen heette het cocoonen, nu zie je het “my house is my castle” weer terugkomen. En als laatste en niet onbelangrijkste; Woonidee NL trekt er zelf heel hard aan. We hebben eerste klas exposanten en een beursconcept dat staat als een huis. Wij hebben gekozen voor lage prijzen zowel voor deelnemers als bezoekers en wij bieden veel meer dan andere evenementen. Dat heeft niks met de recessie te maken, dat is onze bedrijfsfilosofie. En dat pakt in deze tijd natuurlijk goed uit.”

Facts
Woonidee NL
Woensdag 18 t/m zondag 22 maart 2009
Openingstijden 18 t/m 20 maart 11.00 – 22.00 uur. 21 en 22 maart 10.00 tot 18.00 uur
Jaarbeurs Utrecht, hal 1 en 2 totaal 22.000 m2
Toegangsprijzen aan de kassa: € 12,50 avondkaart € 7,50
voorverkoop € 9,50 avondkaart € 6,50
Kinderen tot 13 gratis, rolstoelbegeleiders gratis

Geen opmerkingen: