donderdag 12 maart 2009

Spraakmakende documentaire over Fritzl-monsterproces bij SBS 6

Meteen na Oostenrijk exclusief in Nederland te zien

Op donderdag 12 maart zendt SBS 6 de spraakmakende documentaire Horror-opa Josef Fritzl: vanuit Oostenrijk nieuwe onthullingen van vandaag uit. Deze documentaire gaat over de 73-jarige Josef Fritzl die in april 2008 werd opgepakt vanwege een weerzinwekkende incestzaak. Maandag 16 maart start het proces tegen Josef en daarom is de Oostenrijkse stad Sankt Pölten deze week het middelpunt van de internationale media. Donderdagavond zendt de Oostenrijkse televisie de documentaire voor het eerst uit en meteen daarna is deze om 23.15 uur te zien bij SBS 6.

Maandag 16 maart start het proces tegen Josef Fritzl en zijn gruweldaden. In de documentaire Horror-opa Josef Fritzl: vanuit Oostenrijk nieuwe onthullingen van vandaag wordt met betrokkenen vooruitgeblikt op het monsterproces. Daarnaast is te zien hoe de internationale media zich klaarmaakt voor de rechtszaak. Alle hotels in de wijde omgeving van de Oostenrijkse plaats Sankt Pölten, waar het gerechtsgebouw is gevestigd, zijn volgeboekt. Er zijn extra telefoonkabels aangelegd en er worden allerlei veiligheidsmaatregelen getroffen.

De Fritzl-incestzaak is een afschuwelijke zaak die zich jarenlang heeft afgespeeld in het Oostenrijkse Amstetten. Hoofdverdachte is Josef Fritzl die op 27 april 2008 op 73-jarige leeftijd in zijn woonplaats werd opgepakt. Hij bekende zijn dochter Elisabeth sinds haar elfde te hebben misbruikt. Sinds augustus 1984, toen ze 18 jaar was, had hij haar in een kelder onder zijn huis gevangen gehouden en heeft hij zeven kinderen bij zijn dochter verwekt.

Horror-opa Josef Fritzl: vanuit Oostenrijk nieuwe onthullingen van vandaag
Donderdag 12 maart meteen na Shownieuws Laat om 23.15 uur

Geen opmerkingen: