donderdag 12 maart 2009

De Hoofdprijs-actrice Melody Klaver wint Rembrandt-Award

De Hoofdprijs-actrice Melody Klaver wint Rembrandt-Award

Melody Klaver heeft gisteravond tijdens de uitreiking van de Rembrandt Awards de Award voor Beste Actrice in de wacht gesleept. Melody, vanaf vrijdag bij SBS 6 te zien in de Nederlandse dramaserie De Hoofdprijs, won de filmprijs voor haar rol in Oorlogswinter. De talentvolle actrice speelt in De Hoofdprijs de rol van het verwende nest Pauline Bestevaer. De familie Bestevaer is een zeer welgestelde familie, maar krijgt een grote financiƫle tegenslag te verwerken. Ook de arrogante Pauline ondervindt daar de gevolgen van. SBS 6 start op vrijdag 13 maart om 20.30 uur met een dubbele aflevering van De Hoofdprijs.

Johan Nijenhuis, bedenker van de serie, is trots op de cast van De Hoofdprijs. “We zijn erg blij dat SBS 6 ons carte blanche gaf bij het casten van de hoofdpersonages. We konden met lef en risico casten. Daarom zijn we uitgekomen op heel goede acteurs. De juiste mensen zitten op de juiste plekken. Melody Klaver is zeer overtuigend in haar rol als de snobistische Pauline Bestevaer.” Naast Melody Klaver, spelen ook Frans van Deursen, Jack Wouterse, Annick Boer, Stephan Evenblij, Lieke Antonisen, Lieneke Le Roux, Sander van Amsterdam, Roos Netjes, Pim Wessels en Joey van der Velden een rol in de dramaserie.

In de nieuwe dramaserie De Hoofdprijs, van de hand van Johan Nijenhuis en Alain de Levita (NL Film & TV), draait het om drie families waarvan er twee een enorm geldbedrag winnen in een loterij. Een derde familie, die altijd al rijk is geweest, krijgt juist met financiƫle problemen te kampen. Vanaf het moment dat de jackpot valt, is niets meer hetzelfde en wordt duidelijk of geluk daadwerkelijk te koop is.

De Hoofdprijs
Vanaf vrijdag 13 maart 2009 wekelijks om 20.30 uur bij SBS 6

Geen opmerkingen: