donderdag 15 januari 2009

Gasten en onderwerpen RTL-programma's week 3

YACHT VISION, ZATERDAG 17 JANUARI, 17.30 UUR, RTL 4
De vaarroute van deze week brengt Vivian van de hart van Leeuwarden naar het geliefde Friese plaatsje Eernewoude. Deze tocht, met een luxe vlet de Smelne 1395, leidt ook door het prachtige natuurgebied De Alde Feanen. Epco vaart met de VanDerHeijden 1700, een luxe jacht van ruim 17 meter. En hij kijkt vooruit naar de grootste beurs van Europa, Boot Düsseldorf, die van 17 tot en met 25 januari wordt gehouden en waar tal van primeurs worden getoond.

BUSINESS CLASS, ZONDAG 18 JANUARI, 11.00 UUR, RTL 7
- Geert Schaaij van Beursgenoten
- Mark Dixon van Regus
- Hans Hillen
- Jan van Halst
- De muzikale aankleding wordt verzorgd door Denise, op piano begeleidt door Jean Louis van Dam
- Suze bezoekt de Horecava

HOUSE VISION, ZONDAG 18 JANUARI, 16.55 UUR, RTL 4
Deze week bezoekt Tim de Turkse Zuidoostkust. Daar ligt aan de Middellandse Zee de havenplaats Mersin. Bij de Turken is dit een populaire vakantiebestemming, maar het internationale toerisme heeft dit oord nog niet ontdekt. Tim onderzoekt wat er allemaal te beleven valt, verdiept zich in de naar verluidt meer dan uitstekende lokale keuken en hij bekijkt een pas gebouwd appartementencomplex. Evelyn bekijkt een vakantiepark in Noord-Scharwoude, vlakbij Alkmaar. In de omgeving brengt ze een bezoek aan de populaire badplaats Egmond aan Zee.

SPOOR VAN LEVEN, ZONDAG 18 JANUARI, 15.55 UUR, RTL 4
Vanaf 2007 wordt er aan de Hanzelijn gebouwd, een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle. In 2012 duurt een treinreis tussen beide steden nog maar een half uur. Bovendien zal de Hanzelijn het noorden beter met de Randstad verbinden en voor minder drukte op andere trajecten zorgen. Vlakbij de Hanzelijn kunnen bevers ongestoord hun burchten bouwen. Echter, deze toekomstige spoorlijn boort zich ook dwars door de Buitendijkseweg in Kampen heen, waardoor de kleine boerengemeenschap in tweeën is gescheurd. Ook in Hattem was tijdens de ontwikkelfase van de nieuwe spoorbrug over de IJssel direct veel protest. 'Spoor Van Leven' praat met voor- en tegenstanders. In Dronten gaat Corine Boon naar een woonwagenkampje dat ontruimd moest worden voor de aanleg van de Hanzelijn.

LIFE & COOKING, ZONDAG 18 JANUARI, 17.25 UUR, RTL 4
-Irene's mannenmarathon: o.a. Xander de Buisonjé, Eddy Zoey, Veldhuis & Kemper, de Toppers en Nick & Simon vervangen Carlo Boszhard, die bezig is met 'Ik Wed Dat Ik Het Kan'-weekend.
-Uiteraard is kok Robert Verweij druk met drank en spijs om het de heren naar de zin te maken en Irene waar nodig bij te staan.

Geen opmerkingen: