donderdag 15 januari 2009

Cabaretier Lambert-Jan Koops is uw aandacht waard

Cabaretier Lambert-Jan Koops is uw aandacht waard

Cabaretier Lambert-Jan Koops vertelt in zijn show Dedemsvaart, uw aandacht waard op eigen wijze alles over zijn jeugd en zijn dagelijkse leven. Hij is geboren en getogen in Dedemsvaart, een dorpje waar naar eigen zeggen zo weinig te doen is, dat je als kind vanzelf een goede fantasie gaat ontwikkelen om de stilte te overleven. Zijn fantasieën blijken de juiste ingrediënten te zijn voor een avondvullend cabaretprogramma. Vervolgens is de stand-upcomedyshow Live at the Apollo: Sean Lock & Lee Mack te zien. De shows staan op maandag 19 januari om 21.50 en 22.50 uur geprogrammeerd bij Veronica.

Lambert-Jan is in Dedemsvaart opgegroeid en het rustige en saaie leven dat hij hier heeft gehad, blijkt een goede voedingsbodem te zijn geweest om de allereerste editie van de Culture Comedy Award voor de beste stand-up comedian te winnen. Daarnaast is hij de winnaar van het Deltion Cabaretfestival. De droge stijl van Lambert-Jan met het klein Oost-Nederlandse accent en zijn taalkundig gevoel kietelen de lachspieren. Hij is een verhalenverteller en praat over alles wat hem bezighield tijdens zijn jeugd, maar ook in het dagelijks leven. Lambert-Jan wordt gezien als een mogelijke en waardige opvolger van Herman Finkers.

Om 22.50 uur volgt Live at the Apollo: Sean Lock & Lee Mack. In het Hammersmith Apollo theater in Londen heeft Jack Dee deze week Lee Mack te gast. Samen met de briljante Sean Lock zet hij een geweldige show neer. Sean heeft al eens een Comedy Award in de wacht gesleept en Lee heeft zelfs een Gouden Roos gewonnen. In deze show bekritiseren ze het feest Riverdance, de bewoners van Londen en zeesterren.

Maandag 19 januari:
21.50 uur Lambert Jan Koops: Dedemsvaart, uw aandacht waard
22.50 uur Live at the Apollo: Sean Lock & Lee Mack

Geen opmerkingen: