maandag 22 december 2008

STRIJD OM NIEUW MODETALENT BARST WEER LOS IN NIEUW SEIZOEN 'PROJECT CATWALK' BIJ RTL 5

STRIJD OM NIEUW MODETALENT BARST WEER LOS IN NIEUW SEIZOEN 'PROJECT CATWALK' BIJ RTL 5






Modeliefhebbers kunnen vanaf maandag 29 december hun hart weer ophalen als het vijfde seizoen van de Amerikaanse hitserie 'Project Catwalk' bij RTL 5 van start gaat. Tijdens deze modieuze afvalrace valt er na wekelijkse pittige opdrachten steeds iemand af. De uiteindelijke winnaar ontvangt onder meer een geldbedrag om een eigen colletie te starten en krijgt een uitgebreide reportage met zijn of haar collectie in het vooraanstaande modetijdschrift Elle Magazine.



In de eerste aflevering arriveren zestien aanstormende modetalenten vanuit het hele land in New York waar presentatrice en supermodel Heidi Klum en mentor Tim Gunn hen welkom heet.

Hun eerste opdracht start de volgende ochtend waarbij de winnaar van de eerste serie, de excentrieke Austin Scarlett, wordt geïntroduceerd als gast-jurylid. De opdracht is om een ontwerp te maken van onconventionele materialen wat een ware uitdaging blijkt. De kandidaten duiken de eerste beste supermarkt in met verschillend resultaat: de een heeft een douchegordijn en de ander een pak pasta.

Mentor Tim Gunn is allesbehalve tevreden en weet dat de overige juryleden, modeontwerper Michael Kors en hoofdredactrice van Elle Magazine Nina Garcia, er net zo over zullen denken. Wat is hun oodeel? Wie kan er blijven en voor wie is het gelijk 'Auf Wiedersehen'?


Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf maandag 29 december, tussen 21.25 en 22.20 uur.



Website: http://www.rtl.nl/projectcatwalk

Geen opmerkingen: