dinsdag 23 december 2008

Soldaat in Afghanistan

16 januari 2009 verschijnt:

Soldaat in Afghanistan
Bericht van een insider



Hoe voelt het om als soldaat in de straten van nachtelijk Kabul te patrouilleren? Hoe reageer je wanneer een kind een kalasjnikov op je richt? Hoe ga je als vredessoldaat om met een voortdurende oorlogsdreiging? Soldaat Achim Wohlgethan maakte het allemaal, en nog veel meer, zelf mee. Zijn boek is het bericht van een echte insider.



Achim Wohlgethan schreef als eerste actieve deelnemer een boek over de nijpende situatie in Afghanistan. Hij biedt de lezer een onthullende kijk achter de schermen van de vredesmissie. In een pakkende no-nonsense stijl schrijft soldaat Wohlgethan over zijn inzet in Kabul. Met zijn boek krijgt de discussie over de missie in Afghanistan een nieuwe wending…



Wohlgethan beschrijft in Soldaat in Afghanistan, hoe hij, als Bundeswehr-parachutist, met Nederlandse commando’s missies uitvoerde. Hij maakte vier maanden deel uit van het Nederlandse Korps Commandotroepen.



Wohlgethan doet uitvoerig verslag van deze verkenningsmissies met zijn Nederlandse collega’s. De missies hadden onder meer tot doel contact te leggen met de terreurgroep Abu Sayyaf in de regio Paghman, ten noordwesten van Kabul. Dat is buiten ISAF-gebied!



Bij verschijning van de Duitse editie, eerder dit jaar, werden over Wohlgethans onthullingen kamervragen gesteld (o.a. door SP, Harry van Bommel en D’66, Alexander Pechtold).



Achim Wohlgethan is, als echte insider, de spreekbuis van de gestationeerde militairen. Volgens hem is Afghanistan een tikkende tijdbom voor de daar gestationeerde soldaten. Omdat er geen evacuatiemogelijkheden zijn, de uitrusting gebrekkig is en de legerleiding

meer bezig is met het imago dan de veiligheid van de manschappen, raken de soldaten onnodig in levensgevaar.



Achim Wohlgethan is beschikbaar voor interviews.



Uitvoering : paperback

Omvang : 288 pagina's

ISBN : 97890 77895 498

Prijs : € 19,95

Verschijnt : 15 januari 2009

Geen opmerkingen: