dinsdag 23 december 2008

Nieuwe Wereld in Oorlog over het Ardennenoffensief


PERSBERICHT
Nieuwe Wereld in Oorlog over het Ardennenoffensief



Deze week verschijnt het negende nummer van het magazine Wereld in Oorlog. Wereld in Oorlog vertelt opmerkelijke, aangrijpende en dramatische verhalen achter belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en militaire operaties in de recente oorlogsgeschiedenis. Het accent ligt daarbij op de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het thema van Wereld in Oorlog # 9 is het Ardennenoffensief.

Een aantal onderwerpen zijn:

Kampfgruppe Peiper in een race tegen de klok. In de vroege uren van de 16e december 1944 opereert in de noordelijke Ardennen-sector een opvallende eenheid. Het is de Kampfgruppe die onder leiding staat van Obersturmbahnführer Jochen Peiper. Kort voor het begin van het offensief, op 14 december, krijgt Peiper van de divisiecommandant van de Leibstandarte, Oberführer Wilhelm Mohnke, te horen dat zijn eenheid een sleutelrol speelt tijdens aanstaande gevechten. In een lang artikel staat de ‘pragmatische poging van Peiper’ centraal.

Nieuw! Tomas Ross’ Oorlogsmysteries Bestseller-auteur Tomas Ross is een enthousiast lezer van Wereld in Oorlog: ‘Ik vind het een prachtblad dat iedereen die geïnteresseerd in WO1 en 2 moet lezen!’ Exclusief voor Wereld in Oorlog schrijft hij de reeks Tomas Ross’ Oorlogsmysteries. Zou het Ardennenoffensief hebben plaats gevonden als Operatie Market Garden in september 1944, een succes was geworden? Een fascinerende en tegelijkertijd ook frustrerende vraag…

De race naar Bastogne Pieter Schlebaum schreef een artikel over de mannen van o.a. de 28th Infantry Division die tijdens de slag in de Ardennen de Duitse opmars richting Bastogne wisten te vertragen zodat de para’s van de 101st Airborne Division zich in en rond de stad in konden graven. Een prestatie die is ondergesneeuwd door de populariteit van de 101st Airborne Division.

Exclusief interview! Op pad met Band of Brothers’ Ed Shames in Bastogne. Na het deelnemen aan de Battlefieldtour rondom Bastogne sprak Wereld in Oorlog uitgebreid met Band of Brothers’ veteraan Ed Shames over diens ervaringen tijdens WO2. Ed Shames nam alle tijd voor de antwoorden en uitte kritiek op Stephen Ambrose’s boek Band of Brothers.

De beste WO1 boeken van 2008. In de boekenrubriek Frontberichten worden het beste boek, het slechtste boek, het verrassendste boek, het lekkerste boek, de beste nieuwe reeks en het beste ramsjboek van 2008 over de Eerste Wereldoorlog besproken.

En verder natuurlijk de nieuwste DVD’s, een prachtige middenplaat (Noville, 1944) december 1944van oorlogsschilder James Dietz, Kort Nieuw, lezersacties en meer.

Abonnees op Wereld in Oorlog ontvangen de DVD met de documentaire De laatste zeven maanden van Anne Frank van Willy Lindwer gratis. Deze DVD, die niet los verkrijgbaar is, bevat het relaas van een aantal joodse vrouwen die, ieder voor zich, een belangrijke rol speelden in de laatste zeven maanden van Anne Franks leven. Hun verhalen gaan door waar het dagboek van Anne ophoudt… De bekende filmmaker Willy Lindwer ontving een Emmy Award voor deze documentaire die iedereen die meer wil weten over Anne Frank moet zien!

Meer informatie op: http://www.wereldinoorlog.nl/

Geen opmerkingen: