zaterdag 20 december 2008

SBS Broadcasting en Warner Music Benelux kondigen Popstars-samenwerking aan


SBS Broadcasting en Warner Music Benelux kondigen Popstars-samenwerking aan

SBS Publishing & Licensing B.V., onderdeel van SBS Broadcasting B.V., en Warner Music Benelux B.V. hebben vandaag een samenwerking aangekondigd waarbij Warner Music de platenmaatschappij wordt van de winnaars van ‘Popstars’, het programma dat momenteel in Nederland uitgezonden wordt door SBS 6. Samen met SBS zal Warner Music de meest populaire deelnemers van de show begeleiden bij alle aspecten van hun carrières inclusief audio en video opnamen, touring, merchandising, sponsoring en brand partnerships. De huidige Popstars serie heeft de hoogste kijkcijfers ooit gehaald met als voorlopig hoogtepunt meer dan 2 miljoen kijkers. De laatste show van deze reeks is vrijdag 19 december aanstaande waarin een nieuwe band zal worden samengesteld uit de finalisten.

Michael La Grouw, SBS Publishing & Licensing B.V.: “We kijken erg uit naar deze samenwerking met Warner Music, waarbij kennis en expertise van twee zeer ervaren partners gecombineerd wordt. Samen kunnen we optimaal gebruik maken van deze kennis om aan het succes van ‘Popstars’ te bouwen”.

Martin Jessurun, President Warner Music Benelux B.V.: “Deze samenwerking met SBS biedt ons een fantastische mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van veelbelovend lokaal talent. Onze relatie met de finalisten, die uitgebreide rechten omvat, stelt ons in staat om een zeer gevarieerde reeks content te creëren en biedt ons de mogelijkheid om op een veelomvattende manier hun lange termijn populariteit te ontwikkelen.”

‘Popstars’ is ’s werelds langstlopende talent show en een weergaloos wereldwijd succes met uitzendingen in meer dan 50 landen. Het programma wordt in Nederland wekelijks uitgezonden door SBS 6, gepresenteerd door Gerard Joling en Nance Coolen en gejureerd door muziek experts Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen.

Warner Music Group
Warner Music Group werd in mei 2005 het enige zelfstandige muziekbedrijf dat publiekelijk verhandeld wordt in de Verenigde Staten. Met haar brede aanbod van nieuwe sterren en legendarische artiesten biedt Warner Music Group onderdak aan een collectie van de meest bekende platenlabels binnen de muziekindustrie zoals Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Nonesuch, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. en Word. Warner Music International, een toonaangevend bedrijf in nationaal en internationaal repertoire, opereert in meer dan 50 landen via talloze vestigingen en licentienemers. Ook onderdeel van Warner Music Group is Warner/Chappell Music, één van ’s werelds grootste muziekuitgeverijen met een catalogus van meer dan een miljoen copyrights wereldwijd.

Geen opmerkingen: