vrijdag 3 oktober 2008

RTL EN MONTEVERDI STARTEN NIEUW SEIZOEN 'KLASSIEK OP 8'

RTL EN MONTEVERDI STARTEN NIEUW SEIZOEN 'KLASSIEK OP 8'




RTL Nederland en MonteVerdi, hét online media platform voor klassieke muziek, starten vanaf zondag 5 oktober een nieuw seizoen van het zondagochtendprogramma 'Klassiek op 8'. Hiermee zetten beide mediapartners het initiatief voort dat dit voorjaar begon met een experiment van drie maanden klassieke muziek op de zondagochtend. Wegens succes heeft RTL de complete reeks van twaalf afleveringen gedurende de zomermaanden al opnieuw uitgezonden.



Tijdens de eerste uitzending van zondag 5 oktober staan twee tophits uit het klassieke repertoire centraal. Het programma Music to Worship (10.30 uur) zendt delen uit van Ludwig van Beethovens monumentale Missa Solemnis. Het feestelijke concertprogramma GALA (11.00) brengt als afsluiter de Carmina Burana van Carl Orff in een schitterende uitvoering van Sir Simon Rattle en zijn Berliner Philharmoniker.



RTL en MonteVerdi startten hun samenwerking op 6 april j.l. met een eerste reeks van twaalf afleveringen van drie uur. RTL Nederland en MonteVerdi hebben de ambitie om op termijn een vernieuwend klassiek themakanaal neer te zetten.



MonteVerdi directeur Rob Overman is vooral tevreden over de enthousiaste publieksreacties: "we krijgen veel e-mail binnen van mensen die bij 'Klassiek op 8', of via onze 'video on demand' portal, nieuwe componisten of uitvoeringen hebben leren kennen. Er valt veel te ontdekken in de klassieke muziek. Door de verfrissende en aantrekkelijke presentatie van 'Klassiek op 8' wordt dit bijzondere genre voor veel meer mensen toegankelijk".



Programmering

09.00 - 09.30 uur From Rome to St. Petersburg

Werken van beroemde componisten ondersteund door beelden van mooie steden en landschappen.

09.30 - 10.30 uur Classical Light

Bekende delen uit internationale klassieke concerten.

10.30 - 11.00 uur Music to Worship

Prachtige religieuze muziek uit kerken en kathedralen.

11.00 - 12.00 uur Gala!

Bijzondere internationale galaconcerten, voorafgegaan door korte inleidingen.




MonteVerdi

MonteVerdi is het eerste allesomvattende on-line platform voor klassieke muziek en opera op het internet, digitale tv en mobiele apparaten. Met als speerpunt het aanbieden van hoge kwaliteit video on demand, live streaming en audiodownloads biedt MonteVerdi.TV tevens informatie over artiesten, componisten, orkesten en andere gerelateerde onderwerpen. MonteVerdi.TV is gecreëerd om zowel professionals als liefhebbers van klassieke muziek en opera van over de hele wereld bij elkaar te brengen. De MonteVerdi Community is een levendige bron van het laatste nieuws over festivals, concerten, artiesten en componisten. MonteVerdi is een dochteronderneming van CommuniServe BV. Het platform is te vinden op www.monteverdi.tv.



Met 'Klassiek op 8' worden niet alleen de kenners van klassieke muziek op hun wenken bediend. Ook een breder publiek kan kennismaken met de kroonjuwelen uit dit genre.



Websites:



www.rtl.nl/klassiekop8

&

www.monteverdi.tv



Uitzending: RTL 8, wekelijks vanaf zondag 5 oktober, tussen 09.00 en 12.00 uur.

Geen opmerkingen: