donderdag 9 oktober 2008

Hitserie Grey’s Anatomy terug vanaf 13 oktober

Hitserie Grey’s Anatomy terug vanaf 13 oktober
De hitserie Grey’s Anatomy keert vanaf maandag 13 oktober terug bij NET 5. De populaire dramaserie over de artsen en co-assistenten van het Seattle Grace Hospital wordt halverwege het vierde seizoen vervolgd. In het voorjaar behaalden de eerste elf afleveringen van dit seizoen gemiddeld 25,8% marktaandeel in de voor NET 5 belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34. Hiermee is Grey’s Anatomy de best scorende buitenlandse dramaserie van Nederland in deze doelgroep. Sinds de laatste aflevering zijn er zes weken verstreken, waarin Derek aan het daten is geslagen met Rose, iets wat Meredith nauwlettend in de gaten houdt. De nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy worden elke maandag om 20.30 uur uitgezonden.

De eerste nieuwe aflevering van het vervolg van de bekroonde hitserie Grey’s Anatomy is ‘Where The Wild Things Are’. Er zijn zes weken verstreken, waarin Derek (Patrick Dempsey) verschillende dates heeft gehad met Rose (Lauren Stamile). Hoewel Meredith (Ellen Pompeo) er zelf verantwoordelijk voor is dat het uit is met Derek, volgt ze zijn stappen nauwlettend. George (T.R. Knight) en Lexie (Chyler Leigh) hebben samen een woning gevonden. Als er een man wordt binnengebracht die een aanval van een beer heeft overleefd, ontstaat er een competitie over wie hem mag behandelen. Ondertussen sluit Erica Hahn (Brooke Smith) een vriendschap.

Grey’s Anatomy is een uiterst populaire Amerikaanse dramaserie die onderscheiden is met diverse prijzen. De serie kreeg onder andere twee Golden Globes, waarvoor een voor Beste Dramaserie, en twee Emmy Awards. Ook bij de People’s Choice Awards viel Grey’s Anatomy al twee keer in de prijzen. In Nederland is de serie, die draait om de romance tussen Meredith Grey en Dr. Derek Shepherd (‘Mc Dreamy’), inmiddels ook een begrip. Gemiddeld stemde meer dan een kwart van de vrouwelijke kijkers tussen de 20 en 34 jaar dit voorjaar op NET 5 af ten tijde van Grey’s Anatomy. Het is hiermee de best scorende buitenlandse dramaserie van Nederland in deze doelgroep.






Grey’s Anatomy
Vanaf maandag 13 oktober wekelijks om 20.30 uur

Geen opmerkingen: