vrijdag 26 september 2008

BOOTCAMP IS HEFTIG ÉN BEPALEND: WELKE DANSERS BEREIKEN LIVESHOWS 'SO YOU THINK YOU CAN DANCE'?

BOOTCAMP IS HEFTIG ÉN BEPALEND: WELKE DANSERS BEREIKEN LIVESHOWS 'SO YOU THINK YOU CAN DANCE'?

Tijdens de indrukwekkende auditierondes van 'So You Think You Can Dance' is al duidelijk geworden dat Nederland enorm veel danstalent bezit. Van de honderden aangemelde dansers wisten negentig deelnemers de jury te overtuigen van hun skills en daarmee door te dringen tot 'the next level' in het RTL 5-programma: de slopende en allesbepalende bootcamp-rondes, te zien op donderdag 2, 9 en 16 oktober. Hierin worden de kandidaten in eigen land en in Londen stuk voor stuk gedrild door top-choreografen. In een korte tijd moeten ze verschillende dansstijlen onder de knie krijgen met als doel een echte allrounder te worden. Voor de dansers draait het hierbij om uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en snel schakelen tussen lichaam en geest.

Jurylid Jaakko Toivonen: "Bootcamp is fysiek en emotioneel zwaar. Niet alleen voor de dansers, maar ook voor de jury. Omdat het niveau van de dansers zo hoog ligt, wordt het voor ons elke keer moeilijker om mensen weg te sturen. Aan het eind worden de deelnemers ook moe natuurlijk, maar juist dan gebeurt er vaak iets moois in het lichaam. Het gevoel neemt het dan over van de hersens. De dansers zullen mij ongetwijfeld raken met hun performance."

In de eerste bootcamp-uitzending ligt de focus op Hiphop, is er een Dance For Your Life-ronde en staat Ballroom gepland. Dance For Your Life wil zeggen dat de jury een aantal deelnemers een solo laat dansen om duidelijk te krijgen of deze dansers het in zich hebben om verder te gaan in het Bootcamp of dat het dansavontuur helaas stopt voor hen.

Met een geslonken deelnemersaantal staat voor de tweede bootcamp-uitzending Moderne Dans op het dansmenu, moet een groepschoreografie getoond worden en wordt duidelijk welke dansers naar Londen gaan. In de Britse hoofdstad krijgen de overgebleven kandidaten een masterclass van de jonge choreograaf Tony Testa, die onder andere gewerkt heeft met popdiva's als Britney Spears en Janet Jackson.

In de laatste bootcamp-uitzending op donderdag 16 oktober is het voor de 24 overgebleven die-hards erop of eronder. Uit deze zenuwslopende, allerlaatste eliminatie-ronde komen dan de 18 beste dansers naar voren, die vanaf donderdag 23 oktober de spotlights verdienen in de spectaculaire liveshows van 'So You Think You Can Dance'.

Uitzending: RTL 5, elke donderdag tussen 20.30 en 21.45 uur.
Herhaling: RTL 5, elke zondag tussen 22.30 en 23.45 uur.

Website: www.soyouthinkyoucandance.nl

Geen opmerkingen: