zondag 17 augustus 2008

Veronica viert 50ste verjaardag Michael Jackson



Veronica viert 50ste verjaardag Michael Jackson

Op de vooravond van de vijftigste verjaardag van wereldster Michael Jackson zendt Veronica een anderhalf uur durende special over hem uit. De poplegende die op jonge leeftijd bekend werd, heeft ruim veertig jaar later meer dan honderd hits op zijn naam staan. In de documentaire Michael Jackson: 50 jaar King of Pop die op donderdag 28 augustus om 20.30 uur te zien is, komen veel van zijn nummers en videoclips aan bod.

Michael Jackson mag met recht als een van de grootste artiesten van deze eeuw worden beschouwd. Met zijn herkenbare stem en bijbehorende dansbewegingen is hij uitgegroeid tot een begrip. Samen met het feit dat Michael op 29 augustus vijftig jaar wordt, is dit reden genoeg voor Veronica om een special aan The King of Pop te wijden.

De afgelopen maanden hebben de Nederlandse fans op Internet kunnen stemmen op hun favoriete nummers van de muzieklegende. De populairste nummers worden uitgebracht op een verzamelalbum genaamd ‘King of Pop - The Dutch Collection’ dat een week voorafgaand aan zijn vijftigste verjaardag in de winkels ligt. Veronica haakt hier op in en laat deze meest gewaardeerde hits en bijbehorende clips in een tv-special de revue passeren.

Zo is één van de bekendste videoclips ‘Thriller’ te zien. Deze minifilm duurt maar liefst 18 minuten en was tot dan toe de duurste clip ooit gemaakt. Ook klassiekers uit de Jackson 5-periode en toppers van Michael’s albums Bad, Dangerous en HIStory komen voorbij en vormen een feest van herkenning voor de echte fans.



Michael Jackson: 50 jaar King of Pop
Donderdag 28 augustus om 20.30 uur

Geen opmerkingen: