donderdag 19 mei 2011

JOHN JONES BESTRIJDT DUINBRANDEN SCHOORL IN ‘DICHTBIJ HET VUUR’



Op zondag 22 mei is in ‘Dichtbij Het Vuur’, de RTL 7-realityserie over de brandweer, te zien dat presentator en brandweerman John Jones en de brandweerkorps waarmee hij op dat moment meedraait, zijn ingezet voor het bestrijden van de duinbranden in Schoorl. Het betrof een zogenaamde Compagnie inzet waarbij korpsen uit een andere regio worden ingezet. De aanhoudende droogte van de afgelopen weken was de oorzaak van de hardnekkige duinbranden in Schoorl.



Dat het bestrijden van een duinbrand een risicovolle operatie is, kan John Jones beamen: “Bos en heidebrand is een hele zware taak voor de brandweermensen. Het komt neer op zware fysieke arbeid waarbij het grootste risico is dat we ingesloten kunnen raken door de brand. Een groot gedeelte van de brand woedt ondergronds en kan dus plotseling achter je oplaaien.” Zondag is te zien hoe Jones en zijn team het er, samen met zo’n 500 andere brandweerlieden uit het hele land, vanaf brengen.

Verder bezoekt Jones een vaste kijker van ‘Dichtbij Het Vuur’, wiens leven hij en zijn team redde. Deze reddingsactie werd gefilmd en bij binnenkomst van Jones was de verbaasde reactie van de man op camera; “Gisteren zag ik je nog op TV en nu sta je bij me binnen”. De man is met de hoogwerker van de brandweer succesvol uit zijn woning gehaald en is na een paar weken op de intensive care inmiddels weer thuis, alwaar Jones hem opzocht.

Uitzending RTL 7: zondag 22 mei, tussen 20.00 en 20.30 uur.


Geen opmerkingen: