zondag 9 januari 2011

Eerste glimp 1953 De Musical waardig en indrukwekkend


De uit alle hoeken van het land massaal toegestroomde pers bezocht donderdag 6 januari 2011 de openbare repetities van de nieuwe Nederlandse voorstelling 1953 De Musical in theater De Lockhorst te Sliedrecht.



Alle foto's: Wim Lanser
Tijdens de open repetities ging de twaalf koppige cast onder leiding van regisseur Bas Groenenberg aan de slag met een aantal nummers. Zo ook het nummer ‘Doe iets’ waarin Wachtmeester van Teijlingen, gespeeld door Marcel Smid, de overige dorpsbewoners aanspoort te gaan vechten tegen het water.

Naast Marcel Smid staat er een zeer doorgewinterde cast met o.a. Ben Cramer, Joke de Kruijf, Filip Bolluijt en Marleen van der Loo. Met deze cast heeft Van Hoorne gekozen voor ervaring en dat zien we met name terug in het prachtige duet 'Tranenzee' van Marleen van der Loo en Joke de Kruijf.


De aanwezige pers was erg onder de indruk van de speelwijze, de zang en het mooie decor. De voorstelling is in ca 70 theaters door het hele land te zien. Op zaterdag 15 januari is de eerste try-out in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen en op 1 februari 2011 beleefd deze bijzonder mooie musical zijn premiƩre in Middelburg.




Kaarten voor deze voorstelling zijn te reserveren via de theaterkassa’s, de Nationale Theaterkassa en See. Voor de complete tourlijst en meer informatie: http://www.1953demusical.nl/













Geen opmerkingen: