dinsdag 23 maart 2010

NET 5 coproducent film De Eetclub

NET 5 coproducent film De Eetclub

NET 5 is coproducent van De Eetclub, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. De film wordt geregisseerd door Robert Jan Westdijk en in de hoofdrollen zijn onder andere Bracha van Doesburgh, Mark van Eeuwen en Thom Hoffman te zien. Op 25 november gaat De Eetclub in première in de Nederlandse bioscopen. NET 5 heeft de uitzendrechten voor televisie en is nauw betrokken bij de totstandkoming van de film.

NET 5 is trots op de samenwerking rondom De Eetclub. Nederlandse films zijn de laatste jaren erg succesvol en ook nu zijn alle ingrediënten aanwezig om een topproductie neer te zetten. Nederlands drama is onlosmakelijk verbonden met NET 5 en met deze coproductie investeert de zender opnieuw in hoogwaardige televisie van eigen bodem.

Over De Eetclub:
De Eetclub vertelt het verhaal van Karen (Bracha van Doesburgh) en Michel (Mark van Eeuwen), begin dertigers, die met hun dochtertje verhuizen naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van ‘de eetclub’ en hun echtgenoten.

Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in de eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon (Thom Hoffman), de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van de eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…

De Eetclub is een productie van Infinity Film & TV productions en wordt gedistribueerd door Benelux Film Distributors.

Geen opmerkingen: