donderdag 11 maart 2010

John Kraaijkamp Musical Awards Gala op 7 juni opnieuw bij de AVRO

John Kraaijkamp Musical Awards Gala op 7 juni opnieuw bij de AVRO

Op maandag 7 juni vindt in Studio 22 in Hilversum het John Kraaijkamp Musical Awards Gala 2010 plaats. De AVRO zendt net als voorgaande jaren dit feestelijke gala met de uitreiking van Nederlands belangrijkste musicalprijzen vanaf 20.30 uur live uit op Nederland 1.

Het John Kraaijkamp Musical Awards Gala wordt weer een groots opgezette show met voorproefjes op het komende musicalseizoen. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een nieuwe prijs uitgereikt: de Speciale Theater Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een theaterproductie met een uitzonderlijke betekenis voor (de ontwikkeling van) het musicalvak. Naast de Speciale Theater Award zijn er negentien John Kraaijkamp Musical Awards, de Oeuvreprijs en de ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical. Er zullen op 7 juni dus in totaal 23 awards uitgereikt worden. In mei worden de nominaties bekend gemaakt.

Een grote musical heeft ten minste zestien castleden op toneel en een kleine musical maximaal vijftien. De volgende zes musicals komen in aanmerking voor een nominatie binnen de categorie grote musical: Hairspray (V&V Entertainment, Chicago (Mark Vijn Theaterproducties), Amandla! Mandela (Bos Theaterproducties), All Shook Up - Love Me Tender, Mary Poppins en Mamma Mia! (Joop van den Ende Theaterproducties).

De volgende zes musicals kunnen genomineerd worden voor een prijs binnen de categorie kleine musical: De Palingvissers (Stichting Okapi/Jan Rot), Dromen zijn bedrog (Beeldenstorm), Dusty, you don’t have to say you love me (Harry Kies Theaterproducties), Ja Zuster, Nee Zuster (V&V Entertainment), The Full Monty (Ruud de Graaf & Cornelissen Producties) en Urinetown (Stichting M-Lab).

Het bestuur van de Stichting Musical Awards heeft dit jaar het reglement op een aantal onderdelen aangepast. De grootste verandering is de nominatiecommissie, die bepaalt welke personen genomineerd worden. Deze commissie bestaat uit personen die, beroepsmatig of anderszins, bij het musicalvak betrokken zijn. Daarnaast zijn er nieuwe criteria ontwikkeld om nauwkeuriger onderscheid te maken tussen grote en kleine musicals en is de Speciale Theater Award in het leven geroepen.

De jury van de John Kraaijkamp Musical Awards zal op 7 juni de winnaars bekend maken. Dit jaar bestaat de jury uit: Barrie Stevens, Jan-Simon Minkema, Linda Lepomme, Maxim Bezembinder, Hilde Scholten en voorzitter Eric van Tijn.

Kijk voor meer informatie over de John Kraaijkamp Musical Awards op www.musicalaward.nl

Geen opmerkingen: