vrijdag 12 maart 2010

De Engelen van Oranje nieuw programma NET 5

Met onder andere Bouchra van Persie en Winonah de Jong
De Engelen van Oranje nieuw programma NET 5

NET 5 brengt vanaf woensdag 19 mei De Engelen van Oranje. In dit nieuwe programma draait het om de vrouwen van onze voetbalinternationals, die deze zomer naar Zuid-Afrika vertrekken voor het WK. Samen met presentator Art Rooijakkers reizen Bouchra van Persie (de vrouw van Robin van Persie, Arsenal), Winonah de Jong (de vrouw van Nigel de Jong, Manchester), Esmeralda Blokland (de vrouw van Kew Jaliens, AZ) en Kim Sanders (de vriendin van Piet Velthuizen, Vitesse) af naar Kenia om mee te werken aan de bouw van een SOS kinderdorp. Tegelijkertijd proberen andere spelersvrouwen, onder wie Lonneke Schaars (de vrouw van Stijn Schaars, AZ), in Nederland het project financieel te ondersteunen door verschillende acties op touw te zetten. De Engelen van Oranje is elke woensdag om 22.00 uur, na Het Blok, te zien.

De Nederlandse voetballers zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor het WK in Zuid-Afrika, maar hun vrouwen zitten ook niet stil. Zij beseffen zich dat hun luxe leven in schril contrast staat met het leven in Afrika: het continent waar hun mannen deze zomer te gast zullen zijn.

Bouchra, Winonah, Esmeralda en Kim vertrekken samen met presentator Art Rooijakkers naar het kansarme Kisumu in Kenia. Hier werken ze mee aan de bouw van een SOS kinderdorp. Maar hiervoor is veel geld nodig en daarom zetten ook in Nederland diverse spelersvrouwen hun beste beentje voor. Lonneke mobiliseert spelersvrouwen hier en zet samen met hen allerlei ludieke acties op. Wat voor acties, wordt vanaf aanstaande woensdag (17 maart) duidelijk. Want niets is te gek en alles wordt uit de kast gehaald om uiteindelijk een groot bedrag te kunnen aanbieden.

De Engelen van Oranje wordt mede mogelijk gemaakt door SOS Kinderdorpen en de Nationale Postcode Loterij. Het programma wordt geproduceerd door CCCP.

De Engelen van Oranje
Vanaf woensdag 19 mei elke week om 22.00 uur bij NET 5
www.net5.nl

Geen opmerkingen: