woensdag 22 juli 2009

ROMEO EN JULIA- SLEEPING BEAUTY- ZWANENMEER- DON QUICHOTTE!


Stardust Theatre BV presenteert:

CARRÉ WERELDZOMERFESTIVAL

ROMEO EN JULIA- SLEEPING BEAUTY- ZWANENMEER- DON QUICHOTTE!
MET EIGEN GROOT SYMFONIE ORKEST 250 MEDEWERKENDEN
VAN HET MARIINSKY THEATER
UIT SINT PETERSBURG

Exclusief voor het WERELDZOMERFESTIVAL naar Amsterdam!

In het kader van het Carré Wereldzomerfestival presenteert Stardust Theatre, van Henk van der Meyden en Monica Strotmann, van woensdag 22 juli t/m zaterdag 1 augustus exclusief in Carré het wereldvermaarde Kirov Ballet St. Petersburg dat sinds dit jaar de naam van het legendarische Mariinsky Theater heeft aangenomen.

Het Mariinsky Ballet (Kirov) komt met 250 personen naar Amsterdam en zal worden begeleid door het eigen grote symfonie orkest van het Mariinsky Theater (bekend van topdirigent Valerie Gergiev), net als het balletgezelschap, tot de wereldtop behoort.

Het Mariinsky Ballet (Kirov) zal in Carré een ode aan het Russische klassieke ballet brengen zoals men die tot nu toe nog niet in ons land kon beleven. Op het programma staan namelijk, en dat is in ons land niet eerder gebeurd zowel bij het Bolshoi als het Kirov, vier avondvullende balletten waarvan er drie eigenlijk hun oorsprong vonden in het befaamde en prachtige Mariinsky Theater in St. Petersburg.

Gedanst wordt Het Zwanenmeer dat na een eerdere versie in Moskou in 1877 in een hernieuwde versie in 1895 pas het grote succes kreeg in het Mariinsky Theater. Op het programma staan ook Sleeping Beauty en Romeo en Julia die ook beiden zijn ontstaan in het Mariinsky Theater in St. Petersburg. Deze twee avondvullende balletten, en dat maakt deze bijzondere speelserie zo uniek, zijn nooit eerder door zowel het Bolshoi Ballet als het Kirov Ballet in ons land opgevoerd. Een primeur voor Nederland is ook de spectaculaire Mariinsky (Kirov) uitvoering van Don Quichotte. Het Mariinsky Ballet (Kirov) behoort op theatergebied zeker tot de grootste wereldattracties van deze tijd.

Zo schreef de New York Times na een recent optreden in de New York Metropolitan Opera over “de kracht van de harmonie en de gratie van het gezelschap dat een bijna hypnotische perfectie bereikt”. De Daily Express in Londen noemde het gezelschap ”’s Werelds Beste Balletgroep”.
Het Mariinsky Ballet (Kirov) zal na de slechts elf voorstellingen in Carré, die op zaterdag 1 augustus met het ballet Don Quichotte eindigen, meteen doorvliegen naar Londen. In het Royal Opera House (Covent Garden) zullen dan de balletten Romeo en Julia, Sleeping Beauty en het Zwanenmeer worden gedanst. Maar eerst kan men dus exclusief voor Europa dit grote balletfeest beleven in het Koninklijk Theater Carré.

Producenten Monica Strotmann en Henk van der Meyden die vorig jaar in het kader van Carré’s Wereldzomerfestival met veel succes het complete Bolshoi Ballet en orkest presenteerden zeggen: “Het Carré Wereldzomerfestival zal met deze schitterende speelserie ook dit jaar zijn naam weer waar maken. Het Mariinsky Ballet (Kirov) heeft op het ogenblik de beschikking over de beste dansers ter wereld. In het Mariinsky Theater maakten destijds danslegendes zoals Vaslav Nijinsky, Rudolf Nurejev, Michael Baryshnikov, Galina Ulanova en Natalia Makarova hun debuut.

Algemeen werden de optredens van het Bolshoi Ballet door de pers vorig jaar één der grootste evenementen van 2008 genoemd. Dit jaar zal de grootse speelserie van het Mariinsky Ballet (Kirov) in Carré zeker voor deze waardering in aanmerking komen. Het is namelijk het grootste Russische Balletfestival dat men ooit in ons land kon zien.

CARRÉ WERELDZOMERFESTIVAL




VAN 22 JULI T/M 1 AUGUSTUS 2009

ALLEEN IN
KONINKLIJK THEATER CARRÉ

CARRÉLIJN:
0900 - 25 25 255 (€ 1,30 p.g.)
KASSA CARRÉ: DAGELIJKS VAN 16.00 - 20.00 UUR

WWW.THEATERCARRE.NL

Geen opmerkingen: