donderdag 7 mei 2009

Crash Test PeWi’s misleiden flitspaal

Crash Test PeWi’s misleiden flitspaal

Crash Test PeWi’s staat aanstaande vrijdag helemaal in het teken van flitspalen. De ruim 1400 snelheidsmeters die ons land telt zijn een doorn in het oog voor vele Nederlanders. Ook de PeWi’s worden er regelmatig door te grazen genomen en daarom bedenken de mannen van het Brabants racing team verschillende plannen om flitspalen te misleiden. De ideeën worden door de PeWi’s stuk voor stuk getest op een ‘geleende’ flitspaal. Wat de PeWi’s allemaal verzinnen is op vrijdag 8 mei om 23.30 uur te zien bij Veronica.

Flitspalen; op veel wegen in Nederland zijn ze te vinden. Snelheidsduivels zijn bijna nergens meer veilig en worden steeds vaker beboet voor het overtreden van de maximumsnelheid. De PeWi’s hebben inmiddels een mooie verzameling aan snelheidsboetes binnen en daarom besluiten ze korte metten te maken met de in hun ogen veroorzakers van alle ellende. In de aflevering van aanstaande vrijdag is te zien hoe de PeWi’s verschillende oplossingen bedenken om flitspalen te misleiden.

Allereerst is ‘PeWi Mark’ aan de beurt. Hij verzamelt een stuk of dertig verschillende kentekenplaten en beplakt de achterkant van zijn auto hiermee. ‘PeWi Maas’ denkt dat dit nog beter kan en installeert een aantal enorme bouwlampen op zijn auto. Wanneer hij langs een flitspaal raast, zullen de bouwlampen de flitspaal overbelichten. ‘PeWi Kale Peter’ verzint een ander plan. Hij fotografeert het achterste deel van de auto van zijn buurman en laat deze foto uitvergroten. De uitvergrote foto plakt hij op zijn eigen auto.

Uiteraard moeten de verzinsels worden uitgeprobeerd. Met een speciaal voor de gelegenheid ‘geleende’ flitspaal wordt de proef op de som genomen. Om en om scheuren de PeWi’s langs de flitspaal om te beslissen wie deze het beste weet te misleiden. Wie de winnaar wordt van de PeWi test, is aanstaande vrijdag te zien om 23.30 uur bij Veronica.


Crash Test PeWi’s: vrijdag 8 mei om 23.30 uur te zien bij Veronica.

Geen opmerkingen: