vrijdag 13 maart 2009

OPIUM ZATERDAG 14 MAART


In AVRO’s kunst-en cultuurmagazine Opium op Radio 1 is op zaterdag 14 maart P.F. Thomése te gast. Hij schreef een roman die leest als de ultieme B-film. J. Kessels: The Novel is het krankzinnige verslag van een ongeplande reis van de schrijver met zijn beste vriend (en favoriete personage) J. Kessels naar Sankt-Pauli, Hamburgs uitgewoonde hoerenbuurt, en weer terug naar Tilburg. Onderweg worden de reizigers overvallen door een reeks onvoorziene gebeurtenissen.



Actrice Raymonde de Kuyper (bekend van haar rol als bazige Roos in Villa Achterwerk) en acteur Ton Kas (bekend van films als ‘Vet Hard’ en Vox Populi en de tv-serie ’t Vrije Schaep) spelen in de nieuwe voorstelling van theatergroep Carver. De voorstelling ‘Brigadier Fub of het eeuwig menselijke’ is gemaakt samen met cartoon- en striptekenaar Gummbah en gaat over de meningencultuur in Nederland.



In de rubriek De 80 seconden van… de dichter Paul Rood. Zelf omschrijft hij zijn gedichten en korte verhalen als “kleine schilderijtjes van dagelijkse gebeurtenissen”. Hij zal zijn gedicht “De Meeuw” voordragen.



Livemuziek van de Londense band Oi Va Voi. De band, waar ooit zangeres KT Tunstall deel van uitmaakte, komt met een nieuw album: ‘Travelling The Face Of The Globe’. In Opium een speciaal optreden van de band die een mix maakt van klezmer, Oost-Europese muziek en dance.

Presentatie: Hans Smit

Samenstelling: Ans van de Weerdhof



Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl en zijn tevens te podcasten en te bekijken via het digitale themakanaal www.cultura.nl


AVRO Radio 1, Opium, zaterdag 14 maart om 12.15 uur op Radio 1.

Geen opmerkingen: