zaterdag 28 februari 2009

Alberto Stegeman vanaf zondag 8 maart weer te zien bij SBS 6


Alberto Stegeman vanaf zondag 8 maart weer te zien bij SBS 6
Nieuwe onthullingen in Undercover in Nederland

Na de ingrijpende misstanden die Alberto Stegeman vorig jaar bij de beveiliging van Schiphol en Defensie in Undercover in Nederland aan de kaak stelde, komt de undercoverjournalist ook dit voorjaar weer met nietsverhullende verborgen camerareportages. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, dat vanaf zondag 8 maart om 21.30 uur te zien is, duikt Alberto in de wereld van ‘gratis’ klusjes in ruil voor seks.

Onder jongeren is het een veelbesproken probleem. Meisjes die seks hebben in ruil voor spullen; de zogenaamde breezersletjes. Maar bestaat dit fenomeen ook in de volwassen wereld? De afgelopen maanden deed onderzoeksjournalist Alberto Stegeman daar met verborgen camera’s onderzoek naar en stuitte op een bizarre, nog onbekende wereld.

In de eerste aflevering van Undercover in Nederland is te zien hoe werknemers van verschillende bedrijven diensten leveren in ruil voor seks. Het gaat vooral om mannen in de meest uiteenlopende functies: van klussers tot administrateurs tot rij-instructeurs. Zonder dat hun baas er weet van heeft, gebruiken ze de goede naam van het bedrijf waarvoor ze werken om financieel kwetsbare vrouwen het bed in te lokken door gratis diensten aan te bieden.

Speciale aandacht is er voor een man die al jarenlang vrouwen op deze wijze misleidt. Hij belooft vrouwen in geldnood te helpen met financiƫle steun, als zij eenmalig seks met hem hebben. Na de seksuele daad vertrekt hij echter met de noorderzon, zonder ook maar een cent te overhandigen. In de uitzending komen meerdere vrouwen aan het woord die belazerd, mishandeld en emotioneel verwoest zijn door deze meedogenloze oplichter. Alberto spoort hem op en zet een undercoveroperatie op touw die leidt tot een spectaculaire confrontatie.


Undercover in Nederland wordt geproduceerd door Noordkaap TV Producties.

Undercover in Nederland
Vanaf zondag 8 maart om 21.30 uur bij SBS 6.

Geen opmerkingen: