vrijdag 16 januari 2009

LIVE VERSLAG HISTORISCHE INAUGURATIE IN ‘PRESIDENT OBAMA: DE BELOFTE’

MET RICK NIEMAN EN ERIK MOUTHAAN

LIVE VERSLAG HISTORISCHE INAUGURATIE IN ‘PRESIDENT OBAMA: DE BELOFTE’



Op dinsdag 20 januari doet RTL Nieuws bij RTL 4 live verslag van de inauguratie van de 44ste president van de Verenigde Staten van Amerika, een unieke en historische gebeurtenis. Het is het begin van het presidentschap van Barack Obama, de eerste zwarte president en een man waar de Verenigde Staten hun hoop op hebben gevestigd. Wereldwijd wordt reikhalzend uitgekeken naar de aanvaardingstoespraak van Obama, die de toon zet voor zijn beleid tijdens zijn ambtstermijn.



RTL Nieuws-anchor Rick Nieman presenteert ‘President Obama: De Belofte’, correspondent Erik Mouthaan doet verslag vanuit Washington en ook verslaggever Antoin Peeters levert bijdrages vanuit de hoofdstad van de USA. Daarnaast komen in de uitzending kijkersvragen aan de orde die werden ingestuurd via rtlnieuws.nl. Ook op de site is de inauguratie van Obama rechtstreeks te volgen, naast exclusieve blogs van Erik Mouthaan en Antoin Peeters.



Tijdens de inhuldigingsceremonie in Washington staan optredens van soulkoningin Aretha Franklin, een Amerikaanse marinekapel en enkele kinderkoren op het programma. Na het openingsgebed van Rick Warren, de inauguratie van Obama en diens speech volgt het voorlezen van een gedicht, de zegening van de nieuwe president door dominee Joseph Lowery en het spelen van het volkslied.



De Engelstalige delen van ‘President Obama: De Belofte’ worden ondertiteld. Het programma wordt uitgezonden tussen 17.30 en 18.35 uur. Hierdoor vervallen de aflevering van ‘Over Koken: Jamie At Home’, het ‘RTL Nieuws’ van 18.00 uur en ‘Editie NL’.



Website: www.rtlnieuws.nl



Uitzending: dinsdag 20 januari, tussen 17.30 en 18.35 uur.

Geen opmerkingen: