vrijdag 16 januari 2009

Amsterdamse familie viert huwelijk in Nepal

Amsterdamse familie viert huwelijk in Nepal

Nieuwe docusoap Dave & Annu in Man bijt hond


Het NCRV-programma Man bijt hond gaat naar het buitenland! Vanaf maandag 16 februari is in de nieuwe docusoap Dave & Annu de familie Rijpkema te volgen die naar Nepal vertrekt voor het huwelijk van hun zoon Dave en zijn Nepalese geliefde Annu.



Voor de Amsterdamse familie is het een hele belevenis. Het is ruim dertig jaar geleden dat ze in het buitenland zijn geweest. Alle vakanties en vrije tijd brengen ze door in hun caravan op de camping in Zandvoort. Voor vertrek ziet de familie erg op tegen de reis en alle avonturen die ze tegemoet gaan, maar het huwelijk willen ze voor geen goud missen.



In Nepal vallen ze van de ene in de andere verbazing, zo kunnen ze niet geloven dat mensen hun afwas doen in dezelfde rivier waarin de as van overledenen wordt geveegd. Man bijt hond volgt de voorbereidingen in Nederland en gaat mee naar Nepal.



Vader Leo Rijpkema, ‘Lee’ voor intimi, is timmerman. Hij is snel geĆ«motioneerd en laat in Nepal de tranen geregeld stromen. Moeder Sonja werkt in de HEMA. ‘Son’ is een gezellige, goedgebekte ras-Amsterdamse. Oma gaat ook mee naar Nepal. Ter voorbereiding heeft ze een enorme hoeveelheid Choco Prince koekjes ingeslagen. Mocht het eten in Nepal de familie niet bevallen, dan hoeft er in ieder geval niemand honger te lijden, zo is haar redenering. Dave’s ooms Ronnie en Giel hebben jenever meegenomen, zodat ze hoe dan ook niet van hun favoriete drankje borrel-cola verstoken hoeven te blijven.



De ouders van bruid Annu hebben een Nepalees restaurantje in Amsterdam. Vader Ranga Sharma en moeder Santa Sharma zijn hartstikke blij dat Dave en Annu ervoor gekozen hebben om in Nepal te trouwen.

Geen opmerkingen: