zaterdag 20 december 2008

Speciale programmering Classic FM tijdens kerst en oud en nieuw

Speciale programmering Classic FM tijdens kerst en oud en nieuw


Naarden, 19 december 2008 De laatste week van het jaar heeft Classic FM een speciale feestelijke programmering. Op Kerstavond wordt het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach integraal uitgezonden. Eerste Kerstdag is er de hele dag klassieke kerstmuziek te horen. Vanaf 26 december tot en met 1 januari staat Classic FM geheel in het teken van de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’.

Tijdens de feestdagen heeft Classic FM een aangepaste programmering. Op Kerstavond brengt Classic FM een integrale uitzending van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit. Het betreft een opname van De Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven. De uitzending duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

Op Eerste Kerstdag is er de hele dag uitsluitend sfeervolle lichtklassieke kerstmuziek te horen op Classic FM. Zo komen er werken voorbij van Bach, Händel, en Mozart, maar ook kerstliederen gezongen door sterren als Andrea Bocelli, Pavarotti en Il Divo.


Klassieke Top 1000 Aller Tijden - editie 2008

Van Tweede Kerstdag tot en met Nieuwjaarsdag zendt Classic FM de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ – editie 2008 uit. Deze lijst is samengesteld aan de hand van stemmen van luisteraars van het station met ‘Licht klassiek voor elk moment’. Beethoven's 5e Pianoconcert is dit jaar op de eerste plaats geëindigd. Nummer 2 werd de ‘Matthäus Passion’ van Bach, die afgelopen jaar op nummer één stond. De 'Bolero' van Ravel kwam op nummer 3 terecht. Vanaf 26 december 2008 om 07.00 uur is de ‘Klassieke Top 1000 Aller Tijden’ te horen.


Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag ‘licht klassiek voor elk moment’. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

Geen opmerkingen: