maandag 22 december 2008

Schokkende onthulling in Undercover in Nederland

Schokkende onthulling in Undercover in Nederland
Spraakmakende extra uitzending laatste zondag 2008

Nederland staat aan de vooravond van nieuwe, schokkende onthullingen in een extra uitzending van Undercover in Nederland. Undercoverjournalist Alberto Stegeman wist al twee maal eerder dit jaar landelijke ophef te veroorzaken met zijn verborgen cameraoperaties bij Defensie en Schiphol. In beide gevallen bleek de beveiliging te wensen over te laten. De undercoverjournalist zegt in de laatste aflevering van het jaar met een nog grootsere onthulling te komen. Undercover in Nederland is op zondag 28 december om 21.30 uur bij SBS 6 te zien.

Nederland reageerde geschokt en verontwaardigd op eerdere onthullingen in Undercover in Nederland. Undercoverjournalist Alberto Stegeman wist in februari een nepbom in de laadruimte van een vliegtuig te leggen en toonde daarmee aan dat de beveiliging van luchthaven Schiphol zo lek is als een mandje. In oktober bleek uit een spectaculaire verborgen cameraoperatie dat een onbevoegde relatief gemakkelijk bij tanks, F16’s en helikopters op lucht- en landmachtbases van Defensie kan komen. Beide onthullingen leidden tot Kamerdebatten en politieke verontwaardiging. Miljoeneninvesteringen moesten er voor zorgen dat de beveiliging van deze belangrijke plekken weer op orde werd gebracht. Stegeman verwacht nog heftigere reacties na zijn nieuwe undercoveractie waarvan de beelden aankomende zondag te zien zijn.

Stegeman: “Ik ben de afgelopen maanden opnieuw met iets groots bezig geweest. Ik kan er in het belang van de undercoveractie nog niets over kwijt, maar de uitzending van zondag 28 december zal een enorme impact hebben. Nederland staat aan het eind van het jaar nog een schokkende onthulling te wachten.”

Geen opmerkingen: