zaterdag 20 december 2008

Nederlandse première The Mentalist en nieuwe afleveringen House

Nederlandse première The Mentalist en nieuwe afleveringen House
Hitserie The Mentalist vanaf januari te zien bij SBS 6

SBS 6 brengt in het nieuwe jaar topseries op de donderdagavond. Na de kijkcijferhit House, heeft SBS 6 nu ook de hand weten te leggen op The Mentalist, dé internationale successerie van dit moment. Deze spannende misdaadserie weet alleen al in de Verenigde Staten wekelijks meer dan 16 miljoen kijkers aan de buis te kluisteren en is daarmee de best scorende nieuwe serie van 2008. The Mentalist beleeft op donderdag 1 januari om 20.30 uur met een dubbele aflevering haar première op de Nederlandse televisie. Vanaf 8 januari wordt The Mentalist voorafgegaan door nieuwe afleveringen van de succesvolle dramaserie House om 20.30 uur. The Mentalist volgt om 21.30 uur.

Amerika is in de ban van The Mentalist. Geen andere serie weet wekelijks zoveel miljoenen kijkers te boeien. Sinds de première op de Amerikaanse televisie staat de serie steevast in de top drie van de kijkcijferlijst en dat is uniek voor een nieuwkomer. SBS 6 zendt ter introductie op 1 januari een dubbele aflevering uit van The Mentalist. Hierin maakt de kijker kennis met detective Patrick Jane. Deze rol wordt vertolkt door Simon Baker, onder andere bekend van de advocatenserie The Guardian en de filmhit The Devil Wears Prada. Patrick begint zijn carrière als spiritueel televisiemedium, maar na een tijdje in de schijnwerpers te hebben gestaan wil hij iets anders. Patrick Jane besluit zijn unieke talent te gebruiken om de agenten van CBI te helpen bij het oplossen van complexe misdaadzaken. The Mentalist, van de makers van Criminal Minds en Bones, is genomineerd voor een People’s Choice Award. De winnaar van deze prestigieuze Amerikaanse publieksprijs wordt in januari bekend gemaakt.

SBS 6 zendt vanaf donderdag 8 januari voorafgaand aan The Mentalist het vijfde seizoen van House uit. De serie scoort gemiddeld 800.000 kijkers per aflevering, met uitschieters naar de miljoen, en is daarmee een regelrechte kijkcijferhit.

Geen opmerkingen: