maandag 29 december 2008

Hitserie Desperate Housewives terug vanaf 6 januari

Hitserie Desperate Housewives terug vanaf 6 januari
De bekroonde Amerikaanse hitserie Desperate Housewives keert vanaf 6 januari terug bij NET 5. Bij de start van het vijfde seizoen is de klok vijf jaar vooruit gezet. Alle huisvrouwen zijn dus vijf jaar ouder, maar dat betekent niet dat alles er nu vlekkeloos aan toe gaat in Wisteria Lane. De nieuwe afleveringen van Desperate Housewives zijn elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij NET 5.

In de eerste aflevering van het vijfde seizoen (“You’re Gonna Love Tomorrow”) wordt direct duidelijk dat er inmiddels vijf jaar zijn verstreken sinds Katherine haar ex-man neerschoot. Susan, Lynette, Bree en Gabrielle hebben al die tijd hun mond gehouden om haar te beschermen. Susan probeert ondertussen haar relatie met een nieuwe man te verbergen, terwijl Gaby twijfelt aan haar kwaliteiten als moeder. Bree staat op het punt om haar eerste kookboek te publiceren, maar dan wordt Katherine, met wie ze een succesvolle cateringzaak runt, jaloers. Lynette betrapt haar tienertweeling op illegale praktijken en Edie keert na vijf jaar terug naar Wisteria Lane mét een nieuwe echtgenoot. Deze blijkt echter niet voor iedereen een nieuwkomer te zijn.

De vrouwelijke hoofdrollen van de sterrencast van Desperate Housewives worden vertolkt door Teri Hatcher (Susan Mayer), Felicity Huffman (Lynette Scavo), Marcia Cross (Bree Hodge), Eva Longoria Parker (Gabrielle Solis), Nicollette Sheridan (Edie Britt) en Dana Delany (Katherine Mayfair). De mannen die een grote rol spelen in de levens van de huisvrouwen zijn Ricardo Chavira als Carlos Solis, Doug Savant als Tom Scavo, Kyle MacLachlan als Orson Hodge en James Denton als Mike Delfino. Dit vijfde seizoen wordt de cast versterkt door Neal McDonough (bekend van onder andere Band of Brothers), die als Dave Williams de echtgenoot van Edie speelt.

Desperate Housewives is al jaren één van de vaste waarden in de programmering van NET 5. Het vierde seizoen behaalde in de voor NET 5 belangrijkste doelgroep Vrouwen 20 – 34 jaar een uitstekend marktaandeel van 16,9%. De hitserie is meerdere malen bekroond met vakprijzen, zoals Emmy Awards en Golden Globes, waaronder de Golden Globe voor beste televisieserie.



Desperate Housewives
Vanaf dinsdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur

Geen opmerkingen: