donderdag 27 november 2008

Top Gear , The Simpsons , Freddie én de laatste aflevering van Fobiac

Top Gear , The Simpsons , Freddie én de laatste aflevering van Fobiac
Speciale kerstprogrammering bij Veronica

Kerst gaat dit jaar bij Veronica niet ongemerkt voorbij. Op beide Kerstdagen staan een aantal programma’s in het teken van kerst. Op 25 december wordt er een speciale kerstaflevering van Freddie uitgezonden en op 26 december vieren The Simpsons kerst en vertrekken de presentatoren van Top Gear naar de sneeuw voor de Polar Special. Daarnaast is de voorlopig laatste aflevering van Fobiac te zien. Het is kerst bij Veronica op donderdag 25 december en vrijdag 26 december vanaf 20.00 uur.

Op Eerste Kerstdag zendt Veronica om 20.00 uur een speciale kerstaflevering van Freddie uit. Freddie nodigt zijn buren in het appartementencomplex uit om samen met zijn vrienden en familie kerst te vieren. Wanneer een jaloerse buurman aan de bewonersraad doorgeeft dat Freddie veel te veel mensen in zijn woning heeft, laat Freddie een petitie rond gaan om zijn gelijk te krijgen.

Op Tweede Kerstdag worden er drie afleveringen van The Simpsons uitgezonden met om 20.00 uur een speciale kerstaflevering. In deze aflevering nodigt Marge met kerst de werkloze Gil uit. De volgende ochtend vertelt ze hem dat de uitnodiging eigenlijk alleen gold voor de voorgaande avond, als blijkt dat Gil helemaal niet meer weg wil. Toch weet Gil het tot Oudejaarsavond vol te houden bij de familie Simpson. Vervolgens, om 21.30 uur is Top Gear: Polar Special te zien. James May, Richard Hammond en Jeremy Clarkson van Top Gear reizen af naar het hoge Noorden. Richard probeert op de reguliere manier, per hondenslee de Noordpool te bereiken, terwijl Jeremy en James voor het eerst in de geschiedenis deze tocht per auto afleggen.

Hierna, om 22.30 uur zendt Veronica de laatste aflevering van Fobiac uit. De Veronica-gezichten Lange Frans, Suzanne de Jong en Lauren Verster moeten in deze aflevering wederom een angstaanjagend opdracht ondergaan. In de voorafgaande afleveringen waren dit opdrachten in de trant van angst voor ‘water’, ‘hoogte’ en bijvoorbeeld ‘de dood’. Deze laatste aflevering van Fobiac staat in het teken van ‘claustrofobie’. Fobiac wordt elke vrijdagavond (om 22.30 uur), met een herhaling om maandagavond (om 23.15 uur) uitgezonden bij Veronica en heeft een gemiddeld marktaandeel van 13% in de doelgroep ‘mannen van 20-34 jaar’.

25 december
20.00 uur: Kerstaflevering Freddie

26 december
20.00 uur: Kerstaflevering The Simpsons
21.30 uur: Top Gear: Polar Special
22.30 uur: Slotaflevering Fobiac

Geen opmerkingen: