maandag 10 november 2008

Tiende Domino Day: gaat het dit jaar wel lukken?

Tiende Domino Day: gaat het dit jaar wel lukken?

Vrijdag 14 november wordt de eerste steen van Domino Day aangetikt en een indrukwekkende kettingreactie in gang gezet van maar liefst 4.500.000 dominostenen. Het is de tiende keer dat het creatieve spektakel plaatsvindt en om die reden is een tiental opzienbarende verrassingen aan het parcours toegevoegd. Het thema is ‘Breaking more World Records than ever’: niet alleen het aantal stenen, maar ook het aantal records dat deze avond op het programma staat laat zien dat de lat dit jaar extra hoog ligt. Zo zal de Antilliaanse Olympische atleet Churandy Martina het opnemen tegen de vallende stenen tijdens een 30 meter sprint. SBS 6 zendt Domino Day 2008 live uit op vrijdag 14 november vanaf 19.25 uur tijdens een avondvullende show.

De afgelopen weken zijn meer dan 85 bouwers uit 13 landen bezig om 4.500.000 dominostenen neer te zetten. Traditiegetrouw wordt de eerste steen in Leeuwarden omgetikt door een ster van internationale allure. Tijdens eerdere edities waren dat onder andere Lionel Richie, Shania Twain, Anastacia, Kim Wilde en Katie Melua. Welke beroemdheid dit jaar de honneurs waarneemt blijft tot 14 november een goed bewaard geheim.

Domino Day 2008 wordt in alle opzichten een mijlpaal. Het is de tiende keer dat een poging wordt gedaan het wereldrecord vallende dominostenen te breken. In 2007 volgden meer dan 90 miljoen kijkers in Europa de poging, maar zagen zij de wereldrecordpoging uiteindelijk sneuvelen. Mister Domino, Robin Paul Weijers zint op de ultieme revanche: “Met het thema ‘Breaking more World Records than ever’ proberen we op één avond tien wereldrecords in domino te breken! Natuurlijk zullen de bouwers zich moeten bewijzen in ‘The Challenges’ om daarmee het wereldrecord van 2006 van 4.079.381 stenen te overtreffen. Het wordt weer een avond vol creatieve topsport”.

Domino Day: vrijdag 14 november vanaf 19.25 uur

Geen opmerkingen: