woensdag 12 november 2008

GORDON, ANGELA GROOTHUIZEN, ERIC VAN TIJN EN STACEY ROOKHUIZEN STRIJDEN TEGEN ELKAAR IN JURY 'X FACTOR' BIJ RTL 4

GORDON, ANGELA GROOTHUIZEN, ERIC VAN TIJN EN STACEY ROOKHUIZEN STRIJDEN TEGEN ELKAAR IN JURY 'X FACTOR' BIJ RTL 4




Talent heeft vele gezichten, maar wie heeft echt de X - factor? Die vraag beantwoorden juryleden Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen vanaf zaterdag 17 januari 2009 in een nieuw seizoen van het succesvolle RTL 4 - programma 'X FACTOR'. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.



In 'X FACTOR' gaan niet alleen de solisten en zanggroepen, maar ook de vier deskundige juryleden de strijd met elkaar aan. Na de auditierondes krijgen Gordon, Angela, Eric en Stacey ieder een categorie deelnemers onder hun hoede: jongens 15 tot en met 25 jaar, meiden 15 tot en met 25 jaar, solisten ouder dan 25 jaar en zanggroepen. Elk jurylid coacht vanuit zijn eigen achtergrond op geheel eigen wijze de kandidaten om hen zo naar de finale te loodsen.



Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL 4: "Ik ben er trots op dat deze ervaren mensen deel uitmaken van de jury van 'X FACTOR'. Het zijn hele verschillende persoonlijkheden die allemaal hun sporen hebben verdiend in de muziek business, sommigen zelfs op internationaal vlak. Het zijn ook stuk voor stuk vakmensen met oog voor talent."



Stacey Rookhuizen (1986) start in 2002 op zestienjarige leeftijd haar eigen platenlabel Stacey Records om jonge talentvolle, onbekende bands de kans te bieden hun muziek op de markt te brengen en een carrière op te bouwen. Naast het runnen van Stacey Records, werkte Stacey bij SonyBMG met artiesten als Krezip, Within Temptation, Maud, Boris, Kane en Xander de Buisonjé. Sinds 2006 presenteert Stacey wekelijks het Dutch Delight radioprogramma voor de landelijke zender KINK FM. In december 2007 is ze gestopt met Stacey Records.



Angela Groothuizen (1959) maakt vanaf 1979 deel uit van de girlband Dolly Dots en scoort daarmee vele nummer 1 - hits. Na Dolly Dots studeert Angela ruim drie jaar muziek en schrijft ze onder andere liedjes voor Kinderen voor Kinderen. Daarnaast heeft ze een carrière bij de televisie met de presentatie van programma's als 'De Uitdaging', 'Wie is de Mol?' en het 'Junior Songfestival'.



Gordon (1968) had van jongs af aan al de droom om zanger te worden. Via het circuit van talentenjachten werkt hij zichzelf omhoog. Met de grote hit 'Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn' breekt Gordon in 1991 door. En dat is meteen het begin van zijn muzikale carrière. Als radio- en televisiepresentator komt hij ook verrassend uit de hoek en krijgt hij verschillende eigen shows. Daarnaast heeft het multitalent Gordon zeer recent het album 'A Song For You', het boek 'Letterlijk Leuk' uitgebracht en de digitale happy gay music zender OZ radio gelanceerd.



Eric van Tijn (1956) groeit, als zoon van een geluidstechnicus, letterlijk op in de studio van zijn vader. Na een studie compositie, arrangeren, piano aan het conservatorium en het spelen in diverse bandjes, produceert hij zijn eerste gouden plaat. In zijn succesvolle samenwerking met Jochem Fluitsma heeft hij tot nu toe meer dan tachtig hits in Nederland gescoord. Naast het behalen van successen met eigen ontdekkingen als Mai Tai en Richenel schrijven en produceren Fluitsma en Van Tijn liedjes voor ontelbare artiesten als René Froger, Guus Meeuwis en Loïs Lane. Ook is het duo bekend van de nummer 1 hit '15 miljoen mensen'.



De inschrijving van 'X FACTOR' is inmiddels begonnen. Iedereen van 15 jaar of ouder kan zich alleen óf met zanggroep aanmelden voor de meest complete zoektocht naar zangtalent ooit. De uiteindelijke winnaar gaat de studio in om een plaat op te nemen.



Website: xfactor.nl



Uitzending: wekelijks vanaf zaterdag 17 januari, vanaf 20.00 uur bij RTL 4.

Geen opmerkingen: