maandag 10 november 2008

COEN EN SANDER REIKEN HET HOUTEN RECLAMEBLOK 2008 UIT

COEN EN SANDER REIKEN HET HOUTEN RECLAMEBLOK 2008 UIT
DITZO SPOTJE GEKROOND TOT MEEST IRRITANTE RADIORECLAME VAN HET AFGELOPEN JAAR

Reclame hoort er nu eenmaal bij, ook op de radio. Maar sommige adverteerders knallen werkelijk alles de ether in. Daarom hebben BNN-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zojuist voor de tweede keer de prijs voor de meest irritante radiocommercial van het afgelopen jaar uitgereikt. De gelukkige winnaar? Niet Datzo maar de Ditzo-radiocommercial. Het Houten Reclameblok 2008 werd vanmiddag live aan de winnaar overhandigd in de Coen en Sander Show op 3FM.

Luisteraars van de Coen en Sander Show hebben regelmatig hun ongenoegen geuit over storende radiocommercials. Reden voor de dj’s om dit jaar wederom het Houten Reclameblok uit te reiken. Coen en Sander hopen dat de dubieuze prijs adverteerders en reclamebureaus er toe aanzet om de kwaliteit van de radiocommercials te verbeteren. Duizenden luisteraars stemden afgelopen week op de tien genomineerden: het gefluister van Bizner, ‘Klik, Klik, Klik’ van Canon, het ‘sterretje in de voorruit’ van Carglass, niet ‘Datzo’ maar ‘Ditzo’, Heras bedrijfsbeveiliging, Fleur van de ING met haar advies, ITs verlaagt de prijzen, ‘Merel en Wouter’ van de LOI, Schouten en Nelissen met hun irritante deuntje en de kakkers van Suzuki.

In de winnende en bloedirritante commercial van de verzekeringsmaatschappij ‘Ditzo’ wordt het verhaal van een man over zijn verzekering continu onderbroken door iemand die hard ‘Datzo’ roept. Peter Hoitinga, hoofd Marketing en Sales bij Ditzo is toch wel vereerd dat zijn bedrijf de prijs heeft gewonnen. ‘Het is dubbel. Aan de ene kant spreekt de luisteraar van de Coen en Sander Show een keihard oordeel uit, maar aan de andere kant weten we dat de commercial werkt: onze naam wordt onthouden. En dat merken wij ook, want veel mensen weten Datzo inmiddels goed te vinden’, aldus Peter Hoitinga.

Om de luisteraars tegemoet te komen heeft Ditzo besloten dat de luisteraars van de Coen en Sander Show mogen bepalen hoe de reclame van Ditzo dan wel moet worden. Van het leukste idee wordt dan daadwerkelijk een reclame gemaakt.

De Coen en Sander show is maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 19.00 uur beluisteren en op vrijdag van 16.00 uur tot 18.00 uur op 3FM.

Geen opmerkingen: