vrijdag 24 oktober 2008

NIEMAN INTERVIEWT O.A. LEON DE WINTER, PAUL VERHOEVEN EN JUNKIE XL

NIEMAN INTERVIEWT O.A. LEON DE WINTER, PAUL VERHOEVEN EN JUNKIE XL



NEDERLANDERS IN CALIFORNIË BLIKKEN VOORUIT OP PRESIDENTSVERKIEZINGEN VS IN 'RICK'S ROAD TRIP'



In de week voorafgaand aan de nu al historische presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, reist 'RTL Nieuws'-anchor Rick Nieman door Californië. In de meest tot de verbeelding sprekende staat van Amerika praat hij vanaf maandag 27 oktober in het RTL 4-programma 'Rick's Road Trip' met bekende en onbekende Nederlanders over het verschil tussen Amerika en Nederland, de mentaliteit van Amerikanen en Nederlanders, over de keiharde verkiezingscampagnes, de rol van religie en beeldvorming in de Amerikaanse politiek, en natuurlijk de gevolgen van de kredietcrisis en de instortende economie. Ook vraagt Nieman aan hen op wie zij zouden stemmen, als ze hun stem mochten uitbrengen. De gesprekken worden gevoerd op voor de gasten belangrijke plekken in Californië.



In volgorde van uitzending praat Rick met schrijver Leon de Winter (maandag), regisseur Paul Verhoeven (dinsdag) en componist Tom Holkenborg (woensdag), bekend van Junkie XL. Op donderdag is het de beurt aan oud-Porsche importeur Ben Pon, nu eigenaar van de chique Bernardus Lodge & Winery in Carmel en op vrijdag aan Inez Hollander, professor Nederlands aan de universiteit van Berkeley en schrijfster van 'Ontwaken uit de Amerikaanse droom'. Op maandag 3 november wordt de rij gesloten door Erik-Jan de Boer, animatieregisseur van de films 'The Chronicles of Narnia' en 'The Golden Compass'.



Uitzending: 'Rick's Road Trip', RTL 4, maandag 27 oktober tot en met vrijdag 31 oktober, en maandag 3 november, direct na het late nieuws, tussen circa 23.30 en 23.45 uur. Tevens is 'Rick's Road Trip' te zien in de RTL Z-carrousel, dinsdag 28 oktober tot en met dinsdag 4 november, om 12.40 en 16.40 uur.

Geen opmerkingen: