donderdag 9 oktober 2008

Miljonair Fair Amsterdam 2008


Miljonair Fair Amsterdam 2008
The Seventh Edition

Ruim 250 exposanten - vele nationale én internationale primeurs

De zevende editie van de Miljonair Fair Amsterdam sluit een jaar van succesvolle Fairs af. De tour begon in het voorjaar, in België. Na China beleven Duitsland en Turkije hun debuut en in Rusland wordt de vierde editie groots gevierd. In de komende jaren volgen meer landen, waaronder India.
Amsterdam sluit de rijen en deze zevende editie belooft nog grootser, imposanter en spectaculairder te worden dan ooit tevoren. Dit jaar presenteren ruim 250 exposanten uit binnen- en buitenland zich in een sfeervolle en ontspannen omgeving met een aanbod dat in hoogwaardigheid, kwaliteit, verscheidenheid en omvang zijn weerga niet kent.

Van 11 tot en met 15 december wordt de Amsterdam RAI omgetoverd tot een shoppingparadijs voor de ware levensgenieter. Een evenement waar de absolute top van de internationale luxe-industrie bijeenkomt om de meest exclusieve producten en diensten te presenteren aan een selectief publiek.

Afgelopen jaar brak de Miljonair Fair opnieuw alle records. Het meest exclusieve en toonaangevende luxury event in Nederland, en ver daarbuiten, trok 47.000 bezoekers. Tweeduizend bezoekers meer dan het jaar daarvoor. “Het publiek was kooplustiger dan ooit”, zegt organisator Yves Gijrath.

Tijdens de vijf beursdagen boekten de aanwezige 246 exposanten uit binnen- en buitenland uitmuntende resultaten. Er is beduidend meer verkocht dan voorgaande jaren. Enthousiaste standhouders gaven de organisatie klinkende verkoopcijfers door. “Ik ben echt in shock”, aldus de heer Gijrath.

Een korte impressie van de zesde editie:
VIP-night
De zesde editie van de Miljonair Fair is donderdagavond tijdens een feestelijke VIP-night van start gegaan. Dynasty-ster Joan Collins luidde de traditionele Miljonair Fair gong, waarmee de beurs officieel geopend werd. Een indrukwekkend gezelschap van Nederlandse, Franse, Turkse, Italiaanse en Russische VIP's betrad tijdens de immer spectaculaire openingsavond van de Fair de rode loper.
De Miljonair Fair is hét evenement voor de sterren, zowel nationaal als internationaal. Van topsporters en captains of industry tot modeontwerpers, acteurs en actrices. Voor de Nederlandse society is de jaarlijkse VIP-night van de Miljonair Fair inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste party van het jaar.

Modeshows
De Fair is veel meer dan een societyevenement alleen. Het is een podium voor de absolute top van het luxesegment (meer dan 246 standhouders) waar de meest spraakmakende producten worden geïntroduceerd. Gedurende vijf dagen kunnen bezoekers hun hart ophalen. De euro’s rollen er gretig, record na record wordt gebroken. De Miljonair Fair is een exclusieve ontmoetingsplaats waar de juiste klanten, relaties en bekenden samenkomen. Onder het genot van bijzonder entertainment wordt in een stijlvolle ambiance gericht zaken gedaan.

Modeshows van topmerken en bekende couturiers, sensationele optredens en culinaire hoogstandjes zorgen voor een ongekende hoeveelheid glamour en spektakel.
Op vrijdagmiddag, 7 december, werd gestart met de Finale van de ‘Favourite Catwalk of the Year’.
In de namiddag, om 18:00 uur, zorgde Nederlands meest succesvolle ontwerpster Sheila de Vries voor een spectaculaire modeshow. Op zaterdagmiddag bracht Jaguar Mode bekende merken als Cavalli, Burberry, Gianfranco Ferré, Versace en Moschino op de catwalk bij elkaar.

In september 2007 mocht hij de 'look of the year' award voor beste buitenlandse bijdrage aan de haute couture in ontvangst nemen in modeparadijs Italië. De organisatie is dan ook enorm trots dat op zaterdagavond 19.00 uur Addy van den Krommenacker groots en stijlvol zijn show presenteerde.

Op zondagmiddag 16.00 uur sloot Frans Molenaar het ‘Fashion-programma’ af met een unieke collectie, voor de winter van 2007 en 2008. Van elegante mantelpakken, bijzondere combinaties met prachtige stoffen zoals bijvoorbeeld kasjmier, tot sexy smokings met hoge Spaanse rijschoolhoeden.

Business Monday
Business Monday – zakelijk flirten op topniveau: de laatste dag van de Fair is zeer in trek bij de top van het zakenleven en biedt volop gelegenheid tot netwerken. Hier ontstaan nieuwe ideeën, worden initiatieven ontplooid en vruchtbare partnerships aangegaan. Tijdens workshops, debatten, presentaties, borrels en seminars werden de genodigden geïnspireerd door bekende sprekers. Dit jaar onder meer door: misdaadverslaggever John van de Heuvel, astronaut Wubbo Ockels, vermogensbeheerder Geert Schaaij, Wilgenhaege-directeur Jerry Langelaar en verslavingsdeskundige Don Schothorst.
Toine van Peperstraten interviewde bekende sporters vanuit het ‘Sportcafé’. Regilio Tuur, Ruud Gullit en Fatima de Moreira de Melo spraken over hun (sport)carrière en beantwoorden stellingen die van Peperstraten hen voorlegde.
De dag werd afgesloten met de uitreiking van de Networker of the Year award. Deze werd in ontvangst genomen door Harry Mens

Geen opmerkingen: