vrijdag 5 september 2008

Een tweede kans in het leven in Samantha Who?


De terugkeer van Christina Applegate in een tv-comedy
Een tweede kans in het leven in Samantha Who?

De nieuwe NET 5-comedy Samantha Who? draait om Samantha Newly (Christina Applegate), die na een ernstig ongeluk een tweede kans krijgt in het leven. Als Samantha bijkomt uit coma, is ze haar geheugen kwijt en herkent ze haar eigen familie en vrienden niet meer. Samantha heeft deze mensen hard nodig om herinneringen terug te halen. Als ze vervolgens in de gaten krijgt dat ze voor haar ongeluk een zelfingenomen en onaangename vrouw was, beseft ze dat dit een unieke kans is om haar leven én relaties te verbeteren. Samantha Who? is vanaf dinsdag 14 oktober elke week om 21.00 uur te zien bij NET 5.

Als Samantha Newly na acht dagen coma bijkomt, wordt snel duidelijk dat ze aan retrograde amnesie lijdt. Ze is weliswaar in staat goed te functioneren, maar ze heeft geen herinneringen meer aan de periode voor het ongeluk. Voor de meeste mensen zou deze aandoening een vloek zijn. Samantha gaat haar geheugenverlies echter geleidelijk aan als een zegen ervaren, als ze erachter komt hoe haar leven er voor het ongeval uitzag.

Samantha’s ouders, Regina en Howard, zijn erbij als ze ontwaakt en lijken op het eerste oog liefhebbende ouders. Maar ze vertellen haar op dat moment niet, dat ze Samantha al twee jaar niet gesproken hebben. Dena doet zich voor als Samantha’s beste vriendin totdat Andrea, die eigenlijk haar beste vriendin is, onthult dat Dena een bedriegster is die Samantha al sinds de lagere school niet meer heeft gezien. Andrea is een feestbeest. Ze lijkt het beste voor te hebben met Samantha, maar informeert haar niet dat de Samantha van voor het ongeluk alcoholiste was en een geheime relatie met een getrouwde man had. De enige echt betrouwbare persoon in haar leven lijkt dan nog haar vriend Todd te zijn, maar zal hij haar nog vertrouwen als hij er achter komt dat ze is vreemd gegaan?

De hoofdrollen in Samantha Who? worden gespeeld door Christina Applegate (Married With Children en The Sweetest Thing) als Samantha Newly, Jennifer Esposito (Spin City en Crash) als Andrea, Melissa McCarthy (Gilmore Girls) als Dena, Barry Watson (What About Brian) als Todd, Jean Smart (24) als Regina en Kevin Dunn (Transformers) als Howard. Zowel Christina Applegate als Jean Smart is genomineerd voor een Emmy Award 2008 (uitreiking 21 september aanstaande). De serie won al een People’s Choice Award voor favoriete nieuwe tv-comedy.

Samantha Who?
Vanaf dinsdag 14 oktober wekelijks om 21.00 uur

Geen opmerkingen: