zondag 17 augustus 2008

Wie heeft Het Beste Idee van Nederland in 2008?



Wie heeft Het Beste Idee van Nederland in 2008?

Tooske Ragas en Henkjan Smits presenteren vanaf 23 augustus een nieuwe serie van Het Beste Idee van Nederland. Wie heeft het allerbeste idee en wiens idee wordt daadwerkelijk uitgevoerd, in productie genomen en is straks te koop in de winkels? De nieuwe serie begint meteen met een record, want er hebben zich wel 3851 kandidaten aangemeld. Allemaal hopen ze straks in de live show met hun idee Nederland te veroveren. En misschien ook te worden uitgenodigd door niemand minder dan Prins Willem-Alexander en Máxima.

Maar liefst 3851 uitvinders schreven zich in voor Het Beste Idee van Nederland in de hoop de vakjury er van te overtuigen dat hun idee het beste idee van Nederland is. En allemaal hopen ze hét ultieme idee te hebben dat daadwerkelijk tot een product wordt ontwikkeld en straks overal te koop is. Tooske Ragas en Henkjan Smits laten iedere zaterdagavond zien hoe dromen werkelijkheid worden.

De nieuwe serie begint met de audities waarin de uitvinders voor het eerst de kans krijgen om hun idee te presenteren aan de vakjury. Die jury bepaalt of het idee kans van slagen heeft en stuurt de uitvinder door naar de volgende ronde of naar huis. De jury bestaat, net als vorig jaar, uit voorzitter Bernd Schneider (uitvinder en maatschappelijk ondernemer), Han Brezet (professor in duurzame productontwikkeling), Manon Navarro (designer) en Erland Bakkers (industrieel ontwerper).

De editie van 2007 werd gewonnen door Cees Stam en Jolanda van den Berg met hun ‘Pietje Belt’. De ‘Pietje Belt’ is een autogordel die los springt als hij in contact komt met water waardoor de kans op verdrinking kleiner wordt. De uitvinding van Cees en Jolanda bleef niet onopgemerkt. De winnaars werden persoonlijk uitgenodigd door Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima en mochten aanschuiven bij een Koninklijke lunch in Paleis Noordeinde. Voor deze zogenaamde uitblinkerslunch werden 21 mensen uitgenodigd die in 2007 iets bijzonders hadden gepresteerd.

Het Beste Idee van Nederland wordt geproduceerd door IDTV en mede mogelijk gemaakt door Vacuvin en Octrooicentrum NL.

Het Beste Idee van Nederland
Vanaf 23 augustus, 20.00 uur bij SBS 6

Geen opmerkingen: