donderdag 3 juli 2008

The Making of Mamma Mia! te zien bij SBS 6 op premièreavond

The Making of Mamma Mia! te zien bij SBS 6 op premièreavond
SBS 6 in teken van Zweedse succesband ABBA

Donderdag 17 juli a.s. zendt SBS 6 The Making of Mamma Mia! uit. De filmversie van de veelbezochte musical is vanaf die dag te zien in de Nederlandse bioscopen. In de The Making of Mamma Mia! wordt een kijkje achter de schermen genomen bij de totstandkoming van deze film, met bekende hits van de succesvolle Zweedse popgoep ABBA. Zowel de hoofdrolspelers, waaronder Pierce Brosnan, als de ABBA-leden vertellen hun verhaal rondom het maken van de film. In het weekend vooraf zendt SBS 6 twee ABBA-specials uit.

‘Mamma Mia!’ vertelt het verhaal van de jonge aanstaande bruid Sophie (Amanda Seyfried), die koste wat kost wil dat haar biologische vader haar naar het altaar brengt. Er zijn echter drie mannen (o.a. Pierce Brosnan) die haar moeder (Meryl Streep) destijds zwanger gemaakt kunnen hebben. Sophie zet alles op alles om erachter te komen wie haar vader is.

In The Making of Mamma Mia! wordt de kijker meegenomen achter de schermen van deze nieuwe film. De acteurs en producers delen hun ervaringen die zij hadden bij de opnames en vertellen hun leukste momenten bij het maken van de film. Ook de ABBA-leden laten weten hoe zij de verfilming ervaren en wat ze ervan vinden dat hun muziek jaren later nog steeds zoveel mensen aanspreekt. ‘Mamma Mia!’ is al tijden als musical in vele theaters wereldwijd te zien en nu dus ook als film in de bioscoop.

Voorafgaand aan de première van ‘Mamma Mia!’ zendt SBS 6 nog twee specials over ABBA uit. Op zaterdag 12 juli komt de zender met ABBA - The Movie , gebaseerd op hun tour door Australië in 1977. ABBA in Concert is de tweede special en wordt op zondag 13 juli uitgezonden. De registratie is gemaakt tijdens hun tournee in 1979 en vertelt wat de bandleden meemaakten voor, tijdens en na hun optredens.


Special: ABBA - The Movie, zaterdag 12 juli 2008 om 15.15 uur
Special: ABBA in Concert, zondag 13 juli 2008 om 15:25 uur
The Making of Mamma Mia!, donderdag 17 juli 2008 om 23.45 uur

Geen opmerkingen: