zaterdag 19 juli 2008

‘The King’ leeft 40 jaar na de Comeback Special nog steeds bij Veronica

‘The King’ leeft 40 jaar na de Comeback Special nog steeds bij Veronica
De hele avond in het teken van Elvis Presley

Op zaterdag 16 augustus staat bij Veronica de hele avond in het teken van muzieklegende Elvis Presley. Het is deze dag precies 31 jaar geleden dat ‘The King’ overleed. Dit jaar is het ook exact 40 jaar nadat de Elvis ’68 Comeback Special is gemaakt. Veronica zendt daarom deze special, die gaat over het ‘comeback concert’ dat Elvis in 1968 in Amerika gaf, uit. In de documentaire die volgt, de Elvis ’08 Comeback Special komen veel van zijn bekende nummers aan bod. Ook zendt Veronica op deze dag de films Elvis: That’s The Way It Is en This Is Elvis uit.

Aan het begin van de Elvis Avond staat de Elvis ‘68 Comeback Special geprogrammeerd. Het is dit jaar precies veertig jaar geleden dat deze legendarische special op de markt verscheen. Het was de eerste keer in zeven jaar dat Elvis voor een live publiek optrad. Zijn show, uitgezonden op tv, werd zo goed bekeken dat dit het grootste evenement van dat jaar werd. Het betekende ook de ‘comeback’ van Elvis in de muziekwereld. De Elvis ‘68 Comeback Special staat bekend als één van de belangrijkste momenten in de muziekgeschiedenis.

Vervolgens is Elvis ’08 Comeback Special te zien. In deze documentaire komen veel bekende hits van ‘The King’ aan bod. Ook komen er quotes van Nederlandse Elvis-fans voorbij. De film Elvis: That’s The Way It Is volgt hierna. In deze filmdocumentaire wordt een kijkje achter de schermen genomen bij Elvis Presley tijdens de voorbereiding van een grootse nachtclubact. Het hoogtepunt is een optreden in Las Vegas in augustus 1970. De film die hierna te zien is, This Is Elvis gaat over het leven van de legendarische muzikant die werd geboren in Tupelo, Mississippi. De ‘Presleymania’ overspoelde de hele wereld en Elvis verkocht vijfhonderd miljoen albums en zijn concerten waren altijd uitverkocht.

- 18.00 uur Elvis ’68 Comeback Special
- 19.00 uur Elvis ’08 Comeback Special
- 20.00 uur Film: That’s The Way It Is
- 22.00 uur Film: This is Elvis

Elvis Avond
16 augustus vanaf 18.00 uur

Geen opmerkingen: