dinsdag 8 juli 2008

Grootste motorcross festival van West-Europa

Grootste motorcross festival van West-Europa
De Zwarte Cross vijf dagen lang bij SBS 6

Vanaf donderdag 24 juli besteedt SBS 6 vijf dagen lang aandacht aan twaalfde editie van de Zwarte Cross, het populaire motorcross festival in de Achterhoek. Dit jaar worden honderdduizend bezoekers verwacht en het geheim voor dit grote aantal is de unieke combinatie tussen motorsport, stunts en muziek. De Zwarte Cross is vanaf donderdag 24 juli vijf dagen lang rond 23.15 uur te zien bij SBS 6.

Het Zwarte Cross festival is het grootste muziekfestival van Oost-Nederland en de grootste en spectaculairste motorcross van West-Europa. Serieuze motorsport wordt afgewisseld met bizarre klassen, waarbij het helemaal niet om winnen gaat, maar om het vermaak van het publiek. Er doen weer veel bekende Nederlanders mee, zoals bijvoorbeeld Lange Frans en Filemon Wesselink.

Ook het muziekprogramma liegt er dit jaar weer niet om. Grote acts als The Presidents of the USA, Saxon, Uriah Heep en Moke laten hun kunsten zien. En ook artiesten van eigen bodem zoals Van Velzen, Dennis en natuurlijk Normaal zullen de bezoekers trakteren op een spetterende show.

Wegens groot succes vorig haar heeft het Zwarte Cross Festival dit jaar weer een Theaterweide. Een speciaal afgezet gebied met een ingang naar het festivalterrein staat volledig in het teken van de meest uiteenlopende vormen van theater met onder meer straattheater, stand up comedy en Rasta Rostelli. Ook is het programma dit jaar uitgebreid met een heuse Metalweide; Headbangers
Heaven.

De Zwarte Cross wordt uitgezonden van donderdag 24 juli tot en met maandag 28 juli rond 23.15 uur, na de late editie van Shownieuws.

De Zwarte Cross wordt geproduceerd door Noordkaap TV producties B.V.

Geen opmerkingen: