donderdag 3 juli 2008

Arsenal, Sevilla en Inter Milan gaan strijd aan met gastheer Ajax

Amsterdam, 3 juli 2008

Arsenal, Sevilla en Inter Milan gaan strijd aan met gastheer Ajax
LG Amsterdam Tournament live te zien bij SBS 6

Alle wedstrijden van de 10e editie van het LG Amsterdam Tournament zijn live te zien bij SBS 6. Het toernooi vindt plaats op 8 en 9 augustus in de Amsterdam Arena. Drie Europese topclubs – Arsenal, Inter Milan en Sevilla – gaan met Ajax de strijd aan om de eerste titel van het nieuwe voetbalseizoen in de wacht te slepen. Edward van Cuilenborg neemt de presentatie op zich en Hans Kraaij jr. interviewt voetbalkenners langs het veld. Leo Oldenburger geeft commentaar tijdens de wedstrijden.

De live-uitzendingen van SBS 6 beginnen op vrijdag 8 augustus vanaf 18.30 uur met de wedstrijd tussen Inter Milan en Sevilla. De Italiaanse club deed al eerder mee aan het vriendschappelijk toernooi, maar wist nog nooit de titel binnen te halen. Voor het Spaanse Sevilla is het zelfs de eerste keer dat het meedoet. Aansluitend is het de beurt aan gastheer Ajax om de krachten te meten met Arsenal, dat na de winst van vorig jaar terug is om de titel te verdedigen.

Na een goede nachtrust trekken de spelers op zaterdag 9 augustus de kicksen weer aan om het veld op te gaan voor het tweede deel van het toernooi. Dan trappen de teams uit Londen en Sevilla af voor de eerste ontmoeting van die avond, om vervolgens het veld te ruimen voor de vedetten van Ajax en Inter Milan. Na deze vierde en laatste wedstrijd wordt duidelijk wie er dit jaar de meeste punten verzameld heeft en het LG Amsterdam Tournament op haar naam mag schrijven.

Hans Kraaij jr. is tijdens de wedstrijden aanwezig in de Amsterdam Arena en praat met voetbalanalisten over de wedstrijden. Commentator Leo Oldenburger doet verslag van de wedstrijden en Edward van Cuilenborg verzorgt de centrale presentatie in de studio.


SBS 6 Sport: LG Amsterdam Tournament
Vrijdag 8 augustus en zaterdag 9 augustus, 18.30 uur

Geen opmerkingen: