vrijdag 27 juni 2008

Battlemasters of Amsterdam 2008 bekend

Battlemasters of Amsterdam 2008 bekend
Finale Battle of Amsterdam in de Melkweg groot succes
Vanavond vond de Final Battle of Amsterdam plaats in poppodium de Melkweg. Tijdens een spetterende finale streden jongeren uit verschillende stadsdelen om de titel Battlemaster of Amsterdam 2008. De achterban was in grote getale meegekomen naar de Melkweg om hun hiphophelden te ‘supporten’. De Battle of Amsterdam is een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingsproject voor Amsterdamse jongeren tussen de 12 en 23 jaar. De strijd voltrok zich in vier disciplines: vocals, dans, funsport en show.
De deelnemers die op het meeste ‘respect’ van het publiek konden rekenen, gemeten met een applausmeter, wonnen de titel. Het was Zuidoost dat in een bruisende Melkweg de meeste punten scoorde in de categorie Rap met de groep The Baggy Family. In de categorie Dans werd Streetmotion uit Noord de winnaar. Beatboxer Ritalin uit Osdorp stal de show in de categorie Beatbox. Stadsdeel Westerpark/Centrum leverde de winnaar in de categorie Show met Mocro Magic. De MC Battle werd gewonnen door MEO-D.
De winnaars krijgen - naast eeuwige roem - onder andere optredens aangeboden op diverse Amsterdamse podia waaronder op het Kwakoe Festival. Ze mogen een workshop van Roots & Routes Summerscool 2008 volgen en krijgen studiotijd. Marc Ecko en Zoo York sponsoren de outfits van de kersverse battlemasters.
Naast optredens door de finalisten stonden ook optredens van (inter)nationaal bekende artiesten op het programma. Onder meer van de MC’s Cartes & Kleine Jay. Kleine Jay won in 2007 de Grolsch Grote Prijs van Nederland. De band Family Tree Collective bracht een mix van hip hop, soul en funk en er waren spectaculaire shows van Skitta & Sketch en Shedney. Tot slot was de soepele dansformatie Furious Flow aan de programmering toegevoegd. De host van de avond was MC Complex, hij werd muzikaal ondersteund door de beats van DJ Switch.
Een battle is een veel gebruikte wedstrijdvorm binnen hiphop met als uitgangspunt dat deelnemers hun talent en capaciteiten met elkaar meten. Tijdens het battelen dagen deelnemers elkaar uit, ze zwepen elkaar op. Goed op elkaar én op het publiek in kunnen spelen, in combinatie met improvisatievermogen, zijn vereisten om aan een battle deel te kunnen nemen.

Geen opmerkingen: