woensdag 18 mei 2011

Hommage Ruud Bos: Een Bos Liedjes

MAX brengt op 22 mei eerbetoon aan componist ‘Telkens Weer’

In samenwerking met Het Metropole Orkest presenteert MAX op zondag 22 mei een uniek concert ter ere van componist Ruud Bos: Hommage Ruud Bos: Een Bos Liedjes. Theater-, film- en televisie-componist Ruud Bos (75 jaar) wordt tijdens het concert in de Schouwburg van Amstelveen geëerd. Het belooft een memorabele middag te worden met optredens van Bill van Dijk, Tony Neef, Gerard Cox, Marnix Kappers, Joke de Kruijf en vele anderen.

De presentatie is in handen van niemand minder dan Willem Nijholt. Deze acteur en musicalster heeft vanaf de jaren zestig met Ruud Bos gewerkt, onder meer in 1968 met de provocerende musical ‘De Stunt’ en in 1971 op de elpee ‘Van Elsschot tot Nijgh’. Ook schreven Friso Wiegersma en Ruud Bos speciaal voor Nijholt het lied ‘Het Lachen Dat We Samen Deden’ na het overlijden van Wim Sonneveld.

Het oeuvre van Ruud Bos bestaat naar schatting uit meer dan 2.000 nummers. Hij schreef talloze muziekstukken voor artiesten als Toon Hermans, Willeke Alberti, Wim Sonneveld en Gerard Cox. Televisieseries waaronder Zeg 'ns AAA, Bassie & Adriaan, De Fabeltjeskrant en Dagboek van een Herdershond werden voorzien van zijn composities. Ook schreef hij onvergetelijke muziek bij een aantal attracties in de Efteling zoals onder meer de Fata Morgana, Droomvlucht. Villa Volta en Vogel Roc.

‘Hommage Ruud Bos: Een Bos Liedjes’
Zondag 22 mei 2011, Schouwburg Amstelveen, aanvang 15.00 uur


De Hommage aan Ruud Bos wordt door MAX geregistreerd op zondag 22 mei 2011 in Schouwburg Amstelveen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de opnames, deze kunt u bestellen via 020 547 51 75 en http://www.schouwburgamstelveen.nl/ . MAX leden ontvangen € 5 korting per kaart. LET OP: deze korting is alleen te verkrijgen bij een telefonische reservering.



Geen opmerkingen: