zaterdag 29 januari 2011

Ruim 1,4 miljoen* kijkers voor Sterren Dansen op het IJs

Goede start schaatsprogramma bij SBS 6





Gisteren ging het nieuwe seizoen van Sterren Dansen op het IJs van start met meer dan 1,4 miljoen kijkers en een marktaandeel van 18,5% in de voor SBS 6 belangrijke doelgroep 20-49 jaar. In de doelgroep 6-12 jaar behaalde het programma zelfs een marktaandeel van 39,5%, wat betekent dat Sterren Dansen op het IJs een programma is voor de hele familie. Op het hoogtepunt keken maar liefst 1,9 miljoen mensen. Met deze mooie scores kent de nieuwe vrijdagavond van SBS 6 een goede aftrap.



Sterren Dansen op het IJs is een bijzonder programma dat laat zien hoe moeilijk kunstschaatsen werkelijk is. Zes mannelijke en zeven vrouwelijke bekende Nederlanders binden dit keer de ijzers onder. Elke BN’er is gekoppeld aan een professionele ijsdanser van Holiday on Ice die hem of haar persoonlijk traint en begeleidt. Aan het eind van elke liveshow valt er een koppel af op basis van stemmen van de kijkers thuis en het oordeel van de jury bestaande uit Hein Vergeer, Sita, Marc Forno en Jayne Hamelink. Gisteravond moest Tim Douwsma als eerste het programma verlaten.

Presentator Gerard Joling, zelf een groot kunstschaatsliefhebber, opende de eerste aflevering groots met een zweefact. De spectaculaire küren van de deelnemers logen er ook niet om. Het belooft dus een spannende strijd te worden.

De twaalf overgebleven bekende Nederlanders laten zich komende vrijdag weer van hun beste kant zien, rechtstreeks vanuit Studio 22 in Hilversum. Dit zijn: Michael Boogerd, Remy Bonjasky, Danny de Munk, Sieneke, Beau van Erven Dorens, Kim Feenstra, Inge de Bruijn, Ralf Mackenbach, Vivian Reijs, Monique en Jenny Smit. Sterren Dansen op het IJs wordt geproduceerd door Eyeworks in nauwe samenwerking met Holiday on Ice.

* Bron: Stichting Kijkonderzoek. Deze cijfers zijn exclusief uitgesteld kijken.


Sterren Dansen op het IJs

Elke vrijdag om 20.30 uur bij SBS 6



Geen opmerkingen: