woensdag 30 december 2009

AVRO ZENDT OP NIEUWJAARSDAG EXCLUSIEVE TV-REGISTRATIE CISKE DE RAT- DE MUSICAL UIT


De AVRO zendt op nieuwjaarsdag een exclusieve tv-registratie uit van Ciske de Rat - de Musical, met de originele cast. De musical is gebaseerd op de triologie van Piet Bakker over Ciske Vrijmoeth, alias de Rat. De hoofdrollen in Ciske de Rat – de Musical werden gespeeld door Danny de Munk, Dave Dekker, Marjolijn Touw, Hugo Haenen, Mariska van Kolck, Hajo Bruins en Marleen van der Loo. Het verhaal over een schoffie met een hartje van goud blijft ontroerend en tijdloos.


In Ciske de Rat – de Musical zien we niet alleen de kleine Ciske (Dave Dekker), maar ook de volwassen Ciske (Danny de Munk) die worstelt met zijn verleden. Als kind kan niets Ciske in bedwang houden, behalve meester Bruijs (Hugo Haenen). Hij is de eerste die Ciske als een normaal kind behandelt en weer een plaats geeft in de maatschappij. Maar dan slaat het noodlot toe: door een fataal toeval doodt Ciske zijn moeder. Hij wordt gearresteerd en komt in het tuchthuis.



Het verleden blijft hem achtervolgen; eerst in het tuchthuis, maar ook later tijdens de Tweede Wereldoorlog wanneer Cis de Man als soldaat naar de Grebbelinie wordt gestuurd. Daar ontmoet hij meester Buis weer, die als wachtmeester dient. De gevechten breken los; Cis maakt er deel vanuit en raakt ernstig gewond. Zal Ciske ooit het geluk weer vinden?



De regie is in handen van Paul Eenens en de muziek is van Henny Vrienten. Script en liedteksten van André Breedland. Samen met Maurice Wijnen is hij ook verantwoordelijk voor de bewerking van de trilogie van Piet Bakker.



Exclusieve AVRO tv-registratie van Ciske de Rat – de Musical, vrijdag 1 januari 2010, 20.20 uur bij de AVRO op Nederland 1

Geen opmerkingen: